Η ΟΣΑΚ ενθαρρύνει τους πολίτες για διευθέτηση ραντεβού εμβολιασμού


Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των συμπολιτών μας οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει με τον προγραμματισμό των ραντεβού τους για εμβολιασμό, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ),  τονίζει ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πολλαπλά και τους ενθαρρύνει όπως διευθετήσουν άμεσα το ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Δυστυχώς φημολογείται ότι ορισμένοι γιατροί παροτρύνουν τους ασθενείς να εμβολιάζονται με συγκεκριμένο εμβόλιο, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ατόμων να μην προχωρεί στον προγραμματισμό του εμβολιασμού του, λόγω μη διαθεσιμότητας του εμβολίου το οποίο επιθυμεί.

Η ΟΣΑΚ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) όλα τα εμβόλια είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και διασφαλίζουν 100% την προστασία των ασθενών από θάνατο και σοβαρή νόσηση. Καλεί λοιπόν τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) όπως ξεκαθαρίσει τα θέματα αυτά με τα μέλη του και τους δώσει κατάλληλες οδηγίες, ώστε να μην επηρεάζουν τους ασθενείς να μην εμβολιάζονται σε περίπτωση κατά την οποία δεν καταφέρουν να βρουν το εμβόλιο της αρεσκείας τους.

Οι οργανωμένοι ασθενείς επισημαίνουν ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή για άτομα με διαβήτη και παχυσαρκία και τα καλεί όπως προχωρήσουν άμεσα με τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

Τέλος προς ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων, τη Δευτέρα θα ανοίξει η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα τα οποία κάνουν ενεργό χρήση βιολογικών παραγόντων ή άλλων ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων. Παρομοίως, η ΟΣΑΚ τους προτρέπει να προχωρήσουν με προγραμματισμό του ραντεβού τους με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αναμένοντας το επιθυμητό εμβόλιο, αφού αυτό που θα σώσει τη ζωή μας δεν είναι το εμβόλιο, αλλά ο εμβολιασμός.
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter
373