Η Κοινωνική Συμμαχία ζητά ανάκληση της απόφασης για τον διορισμό Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ


Την απαίτησή της για ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό του Προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ,  εξέφρασε, σε  έκτακτη συνεδρία της την Δευτέρα, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, η Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), Μάριος Κουλούμας, είπε ότι κατά τη συνεδρία υπήρχε πλήρη απαρτία.

«Συμμετείχαν και οι 14 Οργανώσεις που αποτελούν την Κοινωνική Συμμαχία και έχουμε συζητήσει το θέμα του διορισμού του Προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ. Έχει εκφραστεί από όλες τις Οργανώσεις η αποφασιστικότητα μας και η απαίτηση μας για ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, γιατί θεωρούμε πραγματικά ότι υπάρχει πελώριο θέμα ηθικής, δεοντολογίας και ασυμβίβαστου, δηλαδή δε μπορεί πάροχος να είναι ταυτόχρονα και μέλος του ΔΣ του ΟΑΥ», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι οι πάροχοι και ιδιαίτερα οι γιατροί έχουν την ευκαιρία, αν θέλουν, να συνεισφέρουν και πρέπει να συνεισφέρουν μέσα από Επιτροπές, τεχνικές, επιστημονικές και άλλες, για βελτίωση του ΓεΣΥ και επίλυση προβλημάτων.

«Έχουμε αποφασίσει ως Κοινωνική Συμμαχία να αποστείλουμε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητούμε συνάντηση μαζί του. Επίσης, έχουμε αποφασίσει τη διοργάνωση δημοσιογραφικής διάσκεψης, η οποία μάλλον θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, και θα εφαρμόσουμε και διαδικτυακό ψήφισμα, με το οποίο θα καλείται ο κόσμος να υπογράψει και να στηρίξει το αίτημα ανάκλησης της απόφασης. Από εκεί και πέρα έχουμε συζητήσει και άλλα επιπρόσθετα μέτρα, τα οποία θα εξετάσουμε σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της Κυβέρνησης», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











681