H τελική φάση επέκτασης της «Αροδαφνούσας» παρουσιάστηκε στην Ετήσια ΓΣ του Αντικαρκινικού


ΚΥΠΕ H τελική φάση επέκτασης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» παρουσιάστηκε σήμερα από το βήμα της 47ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, η ολοκλήρωση της οποία υπόσχεται ανακουφιστική φροντίδα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς.

Μιλώντας από το βήμα της 47ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου έκανε λόγο για μια «νέα αρχή» που ετοιμάζεται να κάνει πολύ σύντομα ο Σύνδεσμος, γεγονός που θα του επιτρέψει να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερους ασθενείς, που πάσχουν από καρκίνο.

Επίσης, εξήγησε ότι ο Σύνδεσμος επενδύει παράλληλα και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και φυσιοθεραπείας, ώστε να ανταποκρίνεται σε περισσότερα περιστατικά στο σπίτι των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου.

Όπως ανακοίνωσε η «νέα Αροδαφνούσα» αναμένεται να παραδοθεί εντός των επόμενων μηνών και στο χώρο θα λειτουργούν 26 μονόκλινα δωμάτια ασθενών (έντεκα περισσότερα απ’ ότι προηγουμένως), για να σημειώσει ότι θα λειτουργεί ειδικά σχεδιασμένο φυσιοθεραπευτήριο και άλλοι τρεις χώροι θεραπειών φυσιοθεραπείας και αρωματοθεραπείας, ενώ έχουν δημιουργηθεί αίθουσες για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικείων τους με πλήρη σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε στην «Αροδαφνούσα» έχει ακόμα δημιουργηθεί μια μεγάλη και φωτεινή αίθουσα στην οποία θα προσφέρονται τα προγράμματα ημερήσιας απασχόλησης των ασθενών, καθώς επίσης και μια καφετέρια η οποία θα μπορεί να αξιοποιείται από τους ασθενείς και τους επισκέπτες του χώρου, ενώ σημείωσε ότι κύρια έμφαση δόθηκε στους κήπους που θα πλαισιώνουν το Κέντρο ώστε σε αυτούς να έχουν άμεση πρόσβαση όλα τα δωμάτια των ασθενών και, γενικά, να δημιουργείται ένα αίσθημα γαλήνης και ανακούφισης.

Δωρεάν 3.000 διανυκτερεύσεις στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» το περασμένο έτος

Σύμφωνα με τον Δρα. Αδάμου ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου το περασμένο έτος προσέφερε δωρεάν προς τους συμπολίτες μας με εμπειρία καρκίνου σχεδόν 3.000 διανυκτερεύσεις στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», 840 εξυπηρετήσεις στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, 34.000  εξυπηρετήσεις ασθενών για κατ’ οίκον νοσηλεία, 11.000 εξυπηρετήσεις από την ψυχοκοινωνική υπηρεσία προς ασθενείς και τις οικογένειες τους, 6.000 επισκέψεις για φυσιοθεραπεία και αρωματοθεραπεία και 6.000 μεταφορές ασθενών σε ογκολογικά κέντρα.

Είπε ακόμα ότι οι ανάγκες για προσφορά Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο διαρκώς αυξάνονται και, παρά τις όποιες προκλήσεις, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου συνεχίζει να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του, αλλά και να αναβαθμίζει και να ενδυναμώνει τα μέσα με τα οποία μπορεί να σταθεί αρωγός στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Συνδέσμου, ο Δρ. Αδάμου ανέφερε ότι, πέραν της πλήρους λειτουργίας της «Αροδαφνούσας», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου ετοιμάζεται για την ένταξη των υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας στο ΓεΣΥ τον Ιούνιο 2020, ενώ, παράλληλα, έχει φέρει τεχνογνωσία από το εξωτερικό για αναβάθμιση και περαιτέρω αυτοματοποίηση των συστημάτων ηλεκτρονικών φακέλων των ασθενών.
Επιπλέον, είπε ότι ένας νέος στόχος του Συνδέσμου είναι και η τροποποίηση του κτιρίου του «Ευαγόρειου» Κέντρου στην Λεμεσό, ώστε να  μπορεί να προσφέρει εκτός από ημερήσια νοσηλεία, και υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Καταλήγοντας, ο Δρ. Αδάμου είπε πως «η νέα αρχή του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου ξεκινά με μια νέα Αροδαφνούσα, με αναβαθμισμένες κατ’ οίκον υπηρεσίες, νέα τεχνογνωσία, νέα δεδομένα όσον αφορά τον Τομέα της Υγείας και με μια νέα υπόσχεση προς όλους όσους έχει αγγίξει ο καρκίνος ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους».

Σερ χαιρετισμό του, στην 46η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεω, Γιάννης Γιαννάκη, είπε ότι στην Κύπρο ο τομέας της υγείας ενεργοποιεί ένα μεγάλο αριθμό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντών. 

"Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, από το 1971, έχει συνεχή δράση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας οι οποίοι  διαγνώστηκαν και υποφέρουν από καρκίνο. Το κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας ‘’Αροδαφνούσα’’,  το Ευαγόρειο Κέντρο στη Λεμεσό, προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς. Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων,  αναδεικνύεται και η μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας", είπε.

Τόνισε, εξάλλου, ότι "η οικονομική διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση είναι στοιχεία τα οποία ενισχύουν την αξιοπιστία των οργανώσεων αλλά και ενδυναμώνουν την στήριξη τους από την κοινωνία των πολιτών", για να προσθέσει πως "με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου η οποία δίνει νομική οντότητα στις ΜΚΟ, η οικονομική διαφάνεια και χρηστή διοίκηση είναι πλέον νομική υποχρέωση των ΜΚΟ".Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
261