Έκκληση Νεφροπαθών προς Υπ. Υγείας για βελτίωση της κατάστασης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων


 Mε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών αναφέρει:

  «Η Π.Ο.Ν βιώνει με έντονη ανησυχία τα τεκταινόμενα στα τμήματα αιμοκάθαρσης των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ. Ο αριθμός των ασθενών συνεχώς αυξάνεται εν τη απουσία εθνικής πολιτικής πρόληψης. Η Κύπρος είναι η 3η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις προσφερόμενες παροχές υγείας προς τους νεφροπαθείς και στην δωρεά μεταθανάτιων οργάνων.

Η υποστελέχωση νοσηλευτικού προσωπικού, η οποία επιδεινώνεται την καλοκαιρινή περίοδο, σε συνάρτηση με την τραγική κατάσταση των κτηριακών υποδομών των μονάδων αιμοκάθαρσης στα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα θεραπείας των ασθενών. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εκτελεί πέραν των καθηκόντων και υποχρεώσεων του και εξουθενωμένο πλέον υπολειτουργεί.

Το Υπουργείο Υγείας όπως φαίνεται μετακυλίει το θέμα της υποστελέχωσης και των κτηριακών υποδομών στον ΟΚΥπΥ. Ο ΟΑΥ περιμένει μέχρι το 2020 για να συζητήσει το πρόβλημα εφόσον θα εμπίπτει πλέον στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη. Με άλλα λόγια, η ζωή συνεχίζεται, για όσους από τους ασθενείς μας παραμείνουν εν ζωή βεβαίως. 

Έντιμε κ. Υπουργέ Υγείας, ο θεσμικός σας ρόλος είναι να εφαρμόζετε πολιτικές υγείας και να συντονίζεται όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αφουγκραζόμενος την ταλαιπωρία και τον πόνο των ασθενών μας και των οικογενειών τους. Εμείς σαν οργανωμένος φορέας των ασθενών θα είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστεί από πλευράς μας. Σας παρακαλούμε, ακούστε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των ασθενών και του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και εφαρμόστε τις ανάλογες πολιτικές υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1459