Εκδήλωση ΑΣΚ «Περπατώ και Γυμνάζομαι με τους ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα


Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1996 από την Παγκόσμια Οργάνωση Ρευματοπαθειών, ως η Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών και τιμάται κάθε χρόνο, με διάφορες ανά τον κόσμο εκδηλώσεις, με κύριο άξονα, την κατάλληλη ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του κοινού, των ατόμων με ρευματικές παθήσεις αλλά και των διαφόρων φορέων για τις ρευματικές παθήσεις.

Η Ημέρα αυτή, σηματοδοτεί την παγκόσμια συλλογική προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Ρευματοπαθών και αποτελεί την ταυτόχρονη κορύφωση των διαφόρων εκδηλώσεων/δραστηριοτήτων που γίνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου. Το φετινό θέμα της Ημέρας ήταν «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα».

Με βάση το πιο πάνω ο ΑΣΚ, στοχεύει στην ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού σε ότι αφορά τους ρευματοπαθής συνανθρώπους μας.

Στα πλαίσια αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας, ο ΑΣΚ διοργάνωσε  στη Λάρνακα την εκδήλωση «Περπατώ και Γυμνάζομαι με τους ρευματοπαθείς», κατά μήκος της Παραλίας των Φοινικούδων και της Λεωφόρου Πιαλέ Πασσιά, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10.30 π.μ, στην Κεντρική Εξέδρα Φοινικούδων, όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΑΣΚ περπάτησαν κατά ομάδες, συνοδευόμενοι από γυμναστές. Έτσι είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής, να μάθουν από τους γυμναστές απλές,  σημαντικές ασκήσεις που μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητα τους, πράγμα που θα ενισχύσει την υγεία τους. Η άσκηση για τους ρευματοπαθείς  είναι σημαντική αλλά επιβάλλεται να γίνετε με συγκεκριμένο τρόπο. Ταυτόχρονα δόθηκε και ένα γενικότερο μήνυμα στους συμπολίτες μας για τη σημασία της άσκησης στα πλαίσια ενός υγιούς μοντέλου ζωής.

Η όλη εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας. Με την παρουσία τους τιμήσαν την εκδήλωση μας ο κ. Γιαννάκης Γιαννάκη Επίτροπος Εθελοντισμού Κύπρου, ο κ. Αντρέας Πασιουρτίδης και η κ. Ευανθία Σάββα του ΑΚΕΛ, επαρχίας Λάρνακας και οι αντιπρόσωποι του Οργανισμού Γκολ στη Ζωή, καθώς και πολλές εταιρείες και οργανισμοί από την Πόλη μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











773