Ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο θα δωρίσει στο κράτος ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα



ΚΥΠΕ - 
Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, ειδικά διαμορφωμένο για πρόωρα, νεογνά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εγκύους ούτως ώστε να μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τις ειδικές Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριου ΙΙΙ και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, θα δωρίσει ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα στο κράτος, στα πλαίσια της προσπάθειας του να ενισχύσει τις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω ασθενοφόρο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα ασθενοφόρα που υπάρχουν στην Ευρώπη και είναι το πρώτο ασθενοφόρο του είδους του στην Κύπρο ενώ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Έλενας Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, Προεδρεύουσας του Συνδέσμου και του Παρθένη Χρίστου, Διευθυντή της εταιρίας Ambuline Ambulances & Medical Equipment Ltd, η οποία θα αναλάβει τη διασκευή του οχήματος σε νεογνολογικό και παιδιατρικό ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένου για τη μεταφορά νεογνών, παιδιών και εγκύων.

Ο ιατρικός εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί στο ασθενοφόρο είναι μια θερμοκοιτίδα Drager με σύγχρονο ηλεκτρονικό αναπνευστήρα για νεογνά και παιδιά, δύο ηλεκτρικά φορεία Stryker τα οποία θα διευκολύνουν τη γρήγορη φόρτωση και εκφόρτωση της θερμοκοιτίδας όσο και των ασθενών με πλήρη ασφάλεια, ως επίσης και συστήματα τηλεϊατρικής για άμεση μεταφορά δεδομένων από το ασθενοφόρο στα νοσοκομεία. Επίσης στο ασθενοφόρο θα τοποθετηθούν δύο υδραυλικές πλατφόρμες για την φόρτωση και εκφόρτωση των φορείων αλλά και την απορρόφηση κραδασμών.

Το ασθενοφόρο θα στοιχίσει γύρω στις 300,000 ευρώ και θα παραδοθεί στο Σύνδεσμο σε περίπου ένα χρόνο και στη συνέχεια από το Σύνδεσμο στο κράτος, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











554