ΔΟΘ: Ύστατο αντίο στον Δρα Λευτέρη Ελευθερίου


Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) και σύσσωμη η κυπριακή οικογένεια της θαλασσαιμίας αποχαιρετούν με βαθιά και άφατη θλίψη τον Δρα Λευτέρη Ελευθερίου, αγαπημένο φίλο της ΔΟΘ και σύζυγο της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Ομοσπονδίας, Δρος Ανδρούλλας Ελευθερίου.

Ο Δρ. Λευτέρης Ελευθερίου γεννήθηκε στο Τρίκωμο Αμμοχώστου. Ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία και την Παθολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ανακηρύχθηκε αργότερα Διδάκτωρ Καρδιολογίας.

Εργάστηκε με σεμνότητα, πάθος και αξιοσημείωτη αφοσίωση για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών, πρωτοστατώντας στη λειτουργία του Γηροκομείου Αθηένου ως αγροτικός ιατρός από το 1982 μέχρι το 1996 και υπηρετώντας, κατόπιν, σε διάφορα ιατρικά κέντρα της Κύπρου σε διευθυντικές θέσεις. Τιμήθηκε επανειλημμένως από οργανωμένα σύνολα για την προσφορά του, ενώ μακρόχρονη υπήρξε η συμβολή του και στις εργασίες της ΔΟΘ για την ανακούφιση και υποστήριξη των θαλασσαιμικών πασχόντων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ιδιοφυές και σπινθηροβόλο πνεύμα του και για την αστείρευτη ανθρωπιά με την οποία αγκάλιαζε τους συνανθρώπους του, ιδίως εκείνους που είχαν ανάγκη. Αυτές τις οδυνηρές ώρες οι σκέψεις μας στρέφονται στην οικογένειά του, στην οποία και ευχόμαστε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια.

Η κηδεία του Δρος Ελευθερίου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, ώρα 2 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

 




Comments (1)

  1. Κωνσταντίνος Δέλτας:
    Jan 23, 2020 at 08:20 AM

    Θερμά συλληπητήρια εκφράζω στην οικογένεια του Λευτέρη και ειδικά στη φίλη Ανδρούλλα.
    Ο Λευτέρης είχε καθοριστικό ρόλο όταν στις αρχές της δεκαετίας του 90, ως νεαρός γενετιστής στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τον επισκέφτηκα και μας βοήθησε για να οργανώσουμε ένα ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα στην Αθηένου, όπου τότε ήταν Διευθυντής του Αγροτικού Κέντρου. Αργότερα συνεχίσαμε τη συνεργασία και επεκτείναμε την έρευνα με τη γιατρό Μυρτώ Αζίνα που στο μεταξύ ανέλαβε το Αγροτικό Κέντρο.
    Ο Λευτέρης ήταν ένας καλός άνθρωπος και γιατρός που θα μας λείψει.
    Αιωνία του η μνήμη.


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2475