ΔΟΘ: Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση για την ανέγερση του Ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας


Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ), ο Πρόεδρός της, κ. Πάνος Εγγλέζος, και η Εκτελεστική Διευθύντρια, Δρ. Ανδρούλλα Ελευθερίου, συγχαίρουν και ευχαριστούν την Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Υγείας για την ανέγερση του Ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας, που ανακοινώθηκε χθες κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΘ:

«Είναι γνωστή η συμμετοχή της ΔΟΘ εδώ και 15 χρόνια με εντατικές προσπάθειες και ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες μελέτες προς το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την αναγκαιότητα αναβάθμισης του Κέντρου Θαλασσαιμίας. To εν λόγω ζήτημα έχει συμπεριληφθεί και στις εισηγήσεις που υπέβαλε η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας (ΕΕΘ) στο πλαίσιο εκπόνησης της επικαιροποιημένης Στρατηγικής για την ασθένεια, προσχέδιο της οποίας έχει ήδη κατατεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας, ενώ η οριστικοποίησή της αναμένεται εντός των προσεχών μηνών.

Η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων με την ανέγερση ενός ακόμη ορόφου και την ανακαίνιση του υφιστάμενου χώρου, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την μετεξέλιξη του Κέντρου Θαλασσαιμίας σε περιφερειακό –και γιατί όχι -  διεθνές Κέντρο Αριστείας, το οποίο θα μπορέσει να προσανατολιστεί στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της έρευνας για θέματα που άπτονται της πολυσύνθετης αυτής ασθένειας, προωθώντας κατά τέτοιο τρόπο περαιτέρω την αξιόλογη συνεισφορά της χώρας μας στον συγκεκριμένο τομέα.

Για να καταστεί, βέβαια, εφικτό κάτι τέτοιο ευελπιστούμε ότι η, ιδιαίτερα θετική και ευπρόσδεκτη, είδηση της κτιριακής αναβάθμισης του Κέντρου Θαλασσαιμίας θα πλαισιωθεί  παράλληλα και από τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών που αφορούν τόσο τη δομή του προσωπικού, τις ειδικότητες που πρέπει να ενταχθούν, την προώθηση  εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και των μέσων εκείνων που θα συμβάλουν στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση των ασθενών μας με θαλασσαιμία.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε, όπως πράττουμε άλλωστε εδώ και πέρα από 25 χρόνια μέσα από τις εργασίες και το πλούσιο εκπαιδευτικό της Ομοσπονδίας, την πλήρη στήριξή μας στους αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Με την ίδια πίστη και επιμονή, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε την προώθηση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους θαλασσαιμικούς συνανθρώπους μας και την ανάδειξη της χώρας μας στη θέση που της αξίζει, ως πρότυπο Κέντρο Αριστείας για τις Αιμοσφαιρινοπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
270