ΔΟΘ: Ικανοποίηση για την προκαταρκτική συμφωνία ΠΑΣΙΝ - ΟΑΥ


Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) με ανακοίνωσή της εκφράζει την ευαρέσκειά της για την προκαταρκτική αποδοχή εκ μέρους των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων του Μνημονίου Συναντίληψης που προτάθηκε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), με αντικείμενο την ένταξη των νοσηλευτηρίων αυτών στη δεύτερη φάση ενδονοσοκομειακής περίθαλψης του ΓεΣΥ από την 1η Ιουνίου του 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια τόσο στον ΟΑΥ όσο και στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) για τις προσπάθειές τους να βρουν κοινές συνισταμένες, σε κλίμα συναίνεσης και εντατικού διαλόγου, ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα η συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στο ΓεΣΥ, που αποτελεί παράγοντα καίριας σημασίας για την καλύτερη πρόσβαση των ασθενών σε υγειονομικές υπηρεσίες, παράλληλα με εκείνες που προσφέρουν ήδη τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η ΔΟΘ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και είναι αισιόδοξη ότι, χάρη στην ενεργό και άοκνη συμβολή και του ίδιου του Υπουργού Υγείας, κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, η επίσημη υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου θα αποτελέσει σύντομα γεγονός».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











541