Δωρεά στο κράτος από τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα» το πρώτο Νεογνολογικό και Παιδιατρικό Ασθενοφόρο


Πρόεδρος Αναστασιάδης: Μελετάται διεξοδικά η βέλτιστη αναβάθμιση και επέκταση, το συντομότερο δυνατό, της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου. 

Κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/11/2020 στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργών, Βουλευτών και άλλων επισήμων, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο ειδικά διαμορφωμένο για πρόωρα, νεογνά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εγκύους, αξίας 300,000 ευρώ.

Το ασθενοφόρο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα ασθενοφόρα που υπάρχουν στην Ευρώπη, καθώς είναι καινούριας γενιάς και πιστοποιημένο με βάση το Ευρωπαϊκό Πρότυπο των ασθενοφόρων ΕΝ1789. Σχεδιάστηκε από την εταιρία Ambuline με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου, έτσι ώστε να είναι εργονομικό, ευρύχωρο και να παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, άνεση και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, που μπορεί να επικρατούν κατά την διάρκεια της μεταφοράς του ασθενούς. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που διαθέτει, θα παρέχει εξειδικευμένη και υψηλής ποιότητας φροντίδα σε όλα τα νεογέννητα, παιδιά και έγκυες (επίτοκες) της Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας και των πολιτών στην Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα», όχι μόνο για την αγορά του ασθενοφόρου, αλλά ιδιαίτερα για τη συνολική δραστηριότητα που αναπτύσσουν. Ανέφερε επίσης ότι μελετάται διεξοδικά η βέλτιστη αναβάθμιση και επέκταση, το συντομότερο δυνατό, της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδου, είπε ότι χάρη στη στενή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα», ένας μεγάλος στόχος έγινε πραγματικότητα. Τόνισε πως η 6η Νοεμβρίου του 2020 είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του Συνδέσμου και ότι από δω και στο εξής τα «Μωρά Θαύματα» θα μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τις ειδικές Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ Κύπρου για την ευγενή χορηγία των 100,000 ευρώ, όπως και τον κόσμο για τις εισφορές και την αγάπη του στον Σύνδεσμο. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους φορείς του κράτους που στηρίζουν το όραμα του Συνδέσμου, που είναι η αναβάθμιση και επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Βιντεογραφημένη παρέμβαση στην τελετή έκανε και η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, ως γιαγιά πρόωρου μωρού και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα», ευχαριστώντας την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για την επίτευξη του μεγάλου στόχου και εκφράζοντας τη λύπη της που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη τόσο σημαντική μέρα του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ. Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κύπρου, ως μέγας χορηγός της αγοράς του νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου.

Μετά το τέλος της σύντομης τελετής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου παρέδωσε το κλειδί του ασθενοφόρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











591