Διαλέξεις του Professor Dr. Leopold M.G. Curfs στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα» έχουν προσκαλέσει τον ProfessorDr. LeopoldM.G. Curfs διδάκτωρ στο Governor Kremers Centre at the Academic Hospital Maastricht - Maastricht University και επικεφαλή του Rett Expertise Centre Netherlands καθώς και τον Dr. EricE.J. Smeets, νευρολόγο και ερευνητή του Rett Expertise Center, να παρευρεθούν στην Κύπρο από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019, στα πλαίσια ενημέρωσης του Rett Syndrome. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους θα παραχωρήσουν 2 διαλέξεις στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και μια διάλεξη (28/11/2019) σε ιατρούς,  επαγγελματίες υγείας και γονείς παιδιών που έχουν διαγνωσθεί με το Rett Syndrome. 

Σύνδρομο είναι μία ομάδα από χαρακτηριστικά που συμβαίνουν μαζί και χαρακτηρίζουν μια ιατρική κατάσταση. Το πρότυπο των χαρακτηριστικών που συνδέονται με το σύνδρομο RETT, τα εξήγησε πρώτος ο Αυστριακός γιατρός Δόκτωρ Ανδρέας Rett το 1966.Το σύνδρομο RETT έχει γενετική καταγωγή. Πιθανότατα είναι η πιο κοινή γενετική αιτία βαθύτατης διανοητικής και σωματικής ανικανότητας στα κορίτσια, που συμβαίνει σε περισσότερες από 1 στις 10,000 θηλυκές γεννήσεις. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι μια μεγάλη μερίδα ατόμων με σύνδρομο RETT έχουν μια μεταβολή ή ελάττωμα στο γονίδιο MECP2 του X χρωμοσώματος.

Στην Κύπρο έχουν διαγνωσθεί από τους κλινικούς γενετιστές Δρ. Βιολέττα Αναστασιάδου και Δρ. Γιώργο Ταντελές περιστατικά με το σύνδρομο Rett και τα «Μοναδικά Χαμόγελα» αναγνωρίζουν το σπουδαίο τους έργο και την εμπειρογνωμοσύνης τους. 

Η επίσκεψη των δύο εμπειρογνωμόνων τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Σπάνιων νοσημάτων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











986