Διαδήλωση έξω από τη Βουλή από την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου στις 3 Δεκεμβρίου


Διαδήλωση μπροστά από την Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, στις 3 Δεκεμβρίου που είναι η Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, για να  διαμαρτυρηθεί  για την παράνομη υποβάθμιση κανονισμών που αφορούν βασικά δικαιώματα της όσο και για την αδιαφορία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της.

Με επιστολή της στην Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου όσο και στα μέλη της Επιτροπής, η Οργάνωση εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την αδιαφορία που έχουν επιδείξει στις επιστολές της εδώ και ένα χρόνο για την υποβάθμιση των απαιτήσεων προσβασιμότητας στην Κύπρο.

«Ζητήσαμε για θέματα που είστε αρμόδιοι, να προστατέψετε τα δικαιώματα μας όπως προνοεί η σύμβαση των ΟΗΕ. Σας ενημερώσαμε ότι κάποιοι αποφάσισαν να υποβαθμίσουν τις πρόνοιες του νόμου για την προσβασιμότητα εις βάρος των ατόμων με αναπηρίες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχετε ασχοληθεί με το θέμα ενώ πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που διακινούνται με αναπηρικό τροχοκάθισμα και για την ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες της ζωής», σημειώνεται στην επιστολή.

Με επιστολή μας, αναφέρεται, ημερομηνίας 14 Σεπτεμβρίου 2018, με επιχειρήματα ζητήσαμε τη συμμετοχή μας στη συμβουλευτική επιτροπή προσβασιμότητας. Με 2η επιστολή μας, προστίθεται, ημερομηνίας 7/12/2018 την οποία σας κοινοποιήσαμε ενημερώναμε για την υποβάθμιση προνοιών του κανονισμού 61ΗΑ. Δεν είχαμε καμιά απάντηση.

«Σχετικές επιστολές λάβατε και από την Επίτροπο Διοικήσεως [8 Ιαν 2019 & 28 Φεβ 2019] με πολύ σημαντικές αναφορές που στηρίζουν την άποψη μας ότι η μη συμμετοχή μας στην συμβουλευτική επιτροπή και η υποβάθμιση του κανονισμού 61ΗΑ αφήνει τη χώρα μας εκτεθειμένη και αποτελεί διάκριση εναντίον μας», καταλήγει η επιστολή .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











502