Απάντηση ΟΣΑΚ, σε ανακοίνωση του ΠΙΣ


Αυτούσια η δημόσια τοποθέτηση της μητέρας της «ενήλικης»

Η ΟΣΑΚ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΙΣ «ο οποίος εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Μάριου Κουλούμα καταγγέλλοντας τον ότι αγνοώντας τους νόμους, διεκδίκησε την εξυπηρέτηση «ενήλικης» από το παιδιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, παραθέτει απλώς αυτούσια την δημόσια τοποθέτηση της μητέρας της «ενήλικης», όπως αυτή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής /δικτύωσης αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η κόρη της, απευθυνόμενη προς τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής.

“κ. Αβραάμ,

Αυτή τη στιγμή εσείς είστε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής. Εγώ είμαι η μητέρα της ασθενούς που χειρουργήθηκε μετά που βίωσε όλη την ταλαιπωρία που περιγράφεται στο άρθρο του κ Κουλούμα. Ταλαιπωρία για την οποία έχω την άποψη ότι φέρετε σημαντική ευθύνη. Δυστυχώς η ασθενής δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει για να σας απαντήσει η ίδια. Ωστόσο, είναι άνθρωπος και έχει κάθε δικαίωμα να ακουστούν οι ανάγκες και οι εμπειρίες της.

Θέλω να πιστεύω ότι αναγνωρίζετε ότι ο στόχος του ΓΕΣΥ και της Παιδιατρικής Κλινικής είναι η καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών. Αν αναγνωρίζετε αυτή τη θεμελιώδη αρχή, τότε έχω την άποψη ότι πρέπει να αποδεχθείτε και τη θέση ότι οι ανάγκες του ασθενούς πρέπει να είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του ΓΕΣΥ, της Παιδιατρικής Κλινικής και εσάς προσωπικά.

Το παιδί μου είναι 24 χρονών. Ωστόσο, ζυγίζει 39 κιλά, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον του, δεν μπορεί να σιτιστεί μόνο του, δεν μπορεί να κινηθεί μόνο του και δεν είχε ούτε και μπορεί να έχει τις απολαύσεις της παιδικής ηλικίας. Ακόμη και οι εντατικολόγοι ενηλίκων με πληροφορούν ότι τέτοια άτομα είναι καλύτερα να νοσηλεύονται ως παιδιά, εκεί που είναι γνωστά, εκεί που υπάρχει ολόκληρο το ιστορικό τους και εκεί που η εμπειρογνωμοσύνη, λόγω της μακρόχρονης περίθαλψής τους στις παιδιατρικές κλινικές, είναι καλύτερη. Το παιδί μου χειρουργήθηκε χθες στο Μακάρειο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Παίδων. Εσείς επιλέγετε να αναγάγετε την οικογενειακή μας δυσκολία και τον πόνο του παιδιού μου σε ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ σας και του χειρουργού που αποδέχθηκε να αναλάβει την ευθύνη για ένα μακροσκελές και πολύπλοκο χειρουργείο.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Κουλούμα και το Σύνδεσμο Ασθενών για τη συμπαράσταση στη δύσκολη στιγμή μας και για το άρθρο τους. Θα ήθελα επίσης προσωπικά να εκφράσω την απαρέσκειά μου για την στάση σας. Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να θυμάστε στο μέλλον ότι ασθενείς όπως το παιδί μου και γονείς όπως εγώ, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να στηριζόμαστε στον ανθρωπισμό σας, στην ευαισθησία σας απέναντι στην αποστολή του ιατρικού λειτουργήματος. Δεν εκτιμούμε να ακούμε γιατρούς (ακόμη και Διευθυντές) να υποδύονται τους δικηγόρους. Ούτε μπορούμε να αποδεκτούμε Διευθυντές Κλινικών να λειτουργούν εις βάρος των συμφερόντων των ασθενών για να προωθήσουν είτε το προσωπικό αίσθημα εξάσκησης εξουσίας, είτε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις τους με άλλους γιατρούς, είτε το πείσμα τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











881