Συνάντηση Στέλλας Κυριακίδου με Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό για άτομο στο Νοσοκομείο Αθαλάσας


Η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Στέλλα Κυριακίδου με γραπτή δήλωσή της αναφέρει:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους έχουν πολλές φορές απασχολήσει την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πολιτική που να καλύπτει την έγκαιρη διάγνωση, την αντιμετώπιση, την εκπαίδευση, την αποκατάσταση αυτιστικών παιδιών, την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών αυτισμού και τους χώρους διαμονής ενηλίκων.

Για σωστή και πλήρη ενημέρωση έχω διευθετήσει συνάντηση με τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Για το θέμα που αφορά συγκεκριμένο άτομο και τις ανησυχίες της οικογένειας για την παραμονή του στο Νοσοκομείο Αθαλάσας θα έχω συνάντηση με τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για ενημέρωση την προσεχή Παρασκευή.

Θα ήθελα όμως, να τονίσω την τεράστια σημασία για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει το κλείσιμο, μετά από δεκαετίες προσπαθειών, του Θαλάμου 14 και την μεταστέγαση των ατόμων σε ειδικά διαμορφωμένο σπίτι και παράλληλα να συγχαρώ τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











327