Συνάντηση με ΥΠΟΙΚ ζητούν ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και Συνδ Αστυνομίας για εισφροά στο ΓεΣΥ


ΚΥΠΕ - Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη θα επιδιώξουν οι συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων -ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου- για το θέμα της διπλής αποκοπής από τους μισθούς τους για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι καταβάλλουν υποχρεωτική συνεισφορά ποσοστού 1,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με βάση τον Κανονισμό 3Α, που εκδόθηκε δυνάμει του περί Ιδρυμάτων και Υπηρεσιών (Ρυθμίσεις και Τέλη) Νόμου του 1978 και 2000, ενώ με βάση τον περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Τροποποιητικό) Νόμο του 2017, θα κληθούν να καταβάλλουν από την 1η Μαρτίου επιπρόσθετη συνεισφορά 1,7% για το ΓεΣΥ.
Σήμερα το πρωί, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και Σύνδεσμος Αστυνομίας, είχαν συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ για να συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα.
«Για εμάς είναι απαράδεκτο να επιβαρυνθούν οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι και με τις δύο συνεισφορές, και με το 1,5% και με το 1,7%», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου.
«Επειδή δεν θέλουμε όμως να εκληφθεί ως κίνηση κατά του ΓεΣΥ, θα επιδιώξουμε πρώτα συνάντηση με τον Υπουργό σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι είναι και απαράδεκτο και άδικο αυτό που γίνεται», είπε. «Θεωρούσαμε ότι τουλάχιστον έπρεπε να καταργηθεί το 1,5%. Στείλαμε και σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών», πρόσθεσε.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
251