Συνάντηση ιατρικής εκπαίδευσης του προγράμματος IMEX στην Κύπρο


Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξένησε πρόσφατα ομάδα ακαδημαϊκών στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης στo πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος IMEX (International Medical Educators eXchange). Σκοπός του προγράμματος είναι η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ ανώτερων στελεχών του ακαδημαϊκού προσωπικού των Ιατρικών Σχολών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η τροχοδρόμηση ενός διεθνούς προσανατολισμού για την ιατρική εκπαίδευση μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές από τις Ιατρικές Σχολές των πανεπιστημίων Ουτρέχτης (Ολλανδία), McGill και Dalhousie (Kαναδά), Karolinska (Σουηδία), Leeds (Ηνωμένο Βασίλειο) και Λευκωσίας.

Οργανώνονται δύο επισκέψεις το χρόνο ανάμεσα στις έξι Ιατρικές Σχολές. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν την ιατρική εκπαίδευση της Ιατρικής Σχολής που οργανώνει την επίσκεψη, λαμβάνουν μέρος σε συζητήσεις για ιατρικά θέματα και ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις των διαφόρων εκπαιδευτικών συστημάτων. Ταυτόχρονα εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για την έρευνα, συντονίζουν κοινές ερευνητικές δραστηριότητες και προωθούν ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιατρικής εκπαίδευσης μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών.

Στην Κύπρο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο προσφέρεται η ιατρική εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Συμμετείχαν επίσης σε μια από τις εξορμήσεις την Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Κακοπετριά και είδαν από κοντά την προσφορά της Ιατρικής Σχολής στην τοπική κοινωνία.

Η κάθε επίσκεψη ολοκληρώνεται με μια καταληκτική συνεδρία στην οποία συνοψίζονται και αξιολογούνται όλες οι δραστηριότητες της βδομάδας. Ετοιμάζεται επίσης το σχέδιο δράσης για την επόμενη συνάντηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











303