Συμμαχία Πολιτών: Τραγική η κατάσταση στον τομέα της υγείας


«Παράλληλα με τις συζητήσεις για το ΓΕΣΥ, επιβάλλεται να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για την διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών και προσθέτει:

«Όταν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν έκκληση να προσευχηθούμε για να κατορθώσουν να αντεπεξέλθουν στα υπερχειλισμένα νοσοκομεία, τότε η κατάσταση είναι πέρα από τραγική.

Δυστυχώς η υγεία των πολιτών έχει αφεθεί στο έλεος της. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση οδήγησε μαζικά τους πολίτες στα δημόσια νοσηλευτήρια, η αδράνεια και οι αιματηρές οικονομικές περικοπές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, οδήγησαν στην υποστελέχωση, την αποδιοργάνωση και το χάος.

Αν η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έθετε την υγεία των πολιτών ως προτεραιότητα, τότε σίγουρα δεν θα έμενε απαθής βλέποντας τους πολίτες να χάνουν τη ζωή τους λόγω της διάλυσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι παράλληλα με τις συζητήσεις για το ΓΕΣΥ, επιβάλλεται να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για την διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Για αυτό εντός Βουλής θα αγωνιστούμε όπως τα Νομοσχέδια τροποποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα της μεταρρύθμισης. Τονίζουμε ακόμα μια φορά πως για να πετύχει αυτός ο Εθνικός σκοπός πέρα από τη συναίνεση χρειάζεται να επενδύσει το Κράτος στην Υγεία έτσι ώστε αυτοί που θα κληθούν να την εφαρμόσουν να το πράξουν στο ακέραιο. Ζητούμε επιτέλους υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











307