Συμμαχία Πολιτών: Το υπέρτατο αγαθό της υγείας επί ΔΗΣΥ έχει περιέλθει σε τραγικό σημείο


Σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών διά του μέλους της γραμματείας Κωνσταντίνο Φιλαρέτου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Θλίψη και θυμό προκαλεί η είδηση ότι το Κράτος δεν παρέχει το κατάλληλο φάρμακο σε συνταξιούχο καρκινοπαθή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του. Ασφαλώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και φανερώνει πόσο εγκληματική είναι η αναβλητικότητα εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Οι δαιδαλώδεις διαδικασίες που απαιτούνται για έγκριση νέων φαρμάκων για τη θεραπευτική αγωγή συνανθρώπων μας που είναι πλήρως εξαρτημένοι από αυτά πρέπει να εκλείψει. Πρόκειται για ένα φλέγον πρόβλημα μεταξύ άλλων που πρέπει να τροχοδρομηθεί η επίλυση του.

Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν θεραπευτικά πρωτόκολλα που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εκμηδενίζοντας τον χρόνο λήψης αποφάσεων. Επιπλέον θα πρέπει να χορηγούνται τα κατάλληλα φάρμακα για κάθε περίπτωση ασθενούς, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν καν απαγορευτική τιμή.

Το υπέρτατο αγαθό της υγείας επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ έχει περιέλθει σε τραγικό και απάνθρωπο σημείο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην έκθεση της Ε.Ε που χαρακτηρίζει σε πλήρη αποσύνθεση τον τομέα υγείας της Κύπρου.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστοί στις δεσμεύσεις μας καταθέσαμε στο Υπ. Υγείας κατ` άρθρο τις προτάσεις μας για ολοκληρώση του ΓΕΣΥ.

Η Συμμαχία πολτών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εφαρμογή ενός συστήματος Υγείας που θα υπηρετεί τον πολίτη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











344