Συμμαχία Πολιτών: Στα πλαίσια μεταρρυθμίσεων στην Υγεία η υλοποίηση του Μνημονίου είναι αναγκαιότητα


«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας όπως εφαρμόσει άμεσα το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα με το Παν. Κύπρου, Τμήμα Ιατρικής Σχολής, για αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Μακάρειου Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών και προσθέτει:

«Μέσα στα πλαίσια των ευρύτερων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας όπως είναι η αυτονόμηση των κρατικών μας νοσηλευτηρίων και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας καθίσταται μία αναγκαιότητα.

Καλούμε την ΠΑΣΥΚΙ να κάνει δεύτερες σκέψεις έτσι ώστε οι ενδοιασμοί και οι έντονες αντιδράσεις της να μην σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση του.

Από αυτό το Μνημόνιο, οι ασθενείς, οι γιατροί, η πανεπιστημιακή κοινότητα και κατ’ επέκταση η ίδια η κοινωνία μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν.

Τη Δευτέρα πρέπει να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι τεταρτοετής φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Παν. Κύπρου, στα πανεπιστημιακά πλέον νοσοκομεία μας, την κλινική τους εξάσκηση. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσουν ένα ολόκληρο εξάμηνο, γεγονός πρωτοφανές για το Παν. Κύπρου, με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα.

Ως Συμμαχία Πολιτών αντιμετωπίζουμε τόσο την Υγεία όσο και την Παιδεία με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη αυτών των τομέων που μόνο τον άνθρωπο εξυπηρετεί».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











332