Συμμαχία Πολιτών: Πρωτοβουλία για επίλυση των προβλημάτων των παιδιών με αυτισμό/νοητική στέρηση


«Θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο που χειρίζεται το κράτος τα παιδιά με αυτισμό και νοητική στέρηση αλλά και τις ίδιες τις οικογένειες τους». Αυτά αναφέρει το μέλος της γραμματείας της Συμμαχίας Πολιτών Κωνσταντίνος Φιλαρέτου και προσθέτει:

«Η ανυπαρξία δομών τόσο για τα παιδιά σχολικής ηλικίας όσο και για ενήλικα άτομα με αναπηρίες είναι αδιανόητη.

Για δεκαετίες παιδιά και γονείς δίνουν καθημερινά μοναχικές σκληρές μάχες για να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή και κατάλληλο τρόπο ζωής. Για δεκαετίες μαζεύουν από το Κράτος υποσχέσεις και μελέτες και το αποτέλεσμα είναι να παλεύουν για να επιβιώσουν σε ένα τριτοκοσμικό κράτος.

Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την φέρουν τα Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, οικονομικών και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Ως Συμμαχία Πολιτών απαιτούμε και θα πιέσουμε με συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε άμεσα και τονίζουμε ΑΜΕΣΑ:

-Να δημιουργηθεί και να χρηματοδοτηθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική.

-Να δημιουργηθούν σε όλες τις πόλεις κατάλληλα/εξιδικευμένα κέντρα υποστήριξης για άτομα προσχολικής ηλικίας με αυτισμό αλλά και νοητική στέρηση.

-Στελέχωση των σχολείων από έμπειρους ειδικούς εκπαιδευτικούς και υποστηρικτική τεχνολογία ώστε να προσφέρεται εξατομικευμένη στήριξη.

-Δημιουργία σε όλες τις πόλεις εξειδικευμένων κέντρων για φιλοξενία ενήλικων ατόμων με αυτισμό.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το θέμα να διαιωνίζεται. Θα ασκήσουμε πιέσεις με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν παιδία ενός κατώτερου θεού. Όλα είναι ίσα και ζητούν ίσες ευκαιρίες στη ζωή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











302