Συμμαχία Πολιτών: Καλούμε τα κόμματα να στηρίξουν την πρότασή μας για το ΓεΣΥ


«Θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα σε Ελλαδίτες και Κύπριους γιατρούς που θέλουν να επαναπατριστούν και ήδη δηλώνουν ενδιαφέρον, να μπορέσουν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ».

Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει:
«Η ημέρα έναρξης της υλοποίησης του ΓεΣΥ πλησιάζει και ως Συμμαχία Πολιτών συνεχίζουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την ομαλή υλοποίηση του, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι το χρωστάμε στους Κύπριους πολίτες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί πλέον φαίνεται ότι πολλοί είναι οι γιατροί που δηλώνουν έτοιμοι να ενταχθούν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Παράλληλα θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα σε Ελλαδίτες και Κύπριους γιατρούς που θέλουν να επαναπατριστούν και ήδη δηλώνουν ενδιαφέρον, να μπορέσουν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ προσπαθεί να δημιουργήσει προσκόμματα σε αυτές τις ομάδες ιατρών, εκμεταλλευόμενη τις πρόνοιες που η νομοθεσία περιλαμβάνει όσον αφορά στον τρόπο αδειοδότησης των γιατρών.
Για αυτό και η Συμμαχία Πολιτών την Παρασκευή καταθέτει Πρόταση Νόμου για την αλλαγή του Περί εγγραφής Ιατρών νόμος, ώστε να μην έχει πλέον την πλειοψηφία ο ΠΙΣ στο συμβούλιο εκείνο το οποίο αποφασίζει με επαγγελματικά και επιστημονικά μόνο κριτήρια για το ποιος δικαιούται να ασκήσει το επάγγελμα της ιατρικής στην Κύπρο.
Καλούμε τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να στηρίξουν την Πρόταση μας.
Όσο πλησιάζει η ημέρα έναρξης του ΓεΣΥ, τόσο θα αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις όλων των κομμάτων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











301