Συμμαχία Πολιτών: Ιατροί και νοσηλευτήρια να προσέλθουν σε διάλογο με ΟΑΥ και Υπ. Υγείας


ΚΥΠΕ - Οι γιατροί και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που βλέπουν θετικά το ΓεΣΥ θα πρέπει να προσέλθουν σε απευθείας διάλογο με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας, καταθέτοντας τις σκέψεις και τις απόψεις τους είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου.

Μιλούσε στη Βουλή, σε σχέση με τη συζήτηση που συνεχίζεται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας για τους Κανονισμούς που αφορούν τα φαρμακεία και τα κλινικά εργαστήρια.
Χαιρετίζουμε την πρόθεση των οργανωμένων φαρμακοποιών και των κλινικών εργαστηρίων να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, λέγοντας ότι τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του ΓεΣΥ και θέλουν να στηρίξουν το σύστημα.
Αυτό που δεν κατανοούμε, συνέχισε, είναι ότι τόσο ο ΠΙΣ όσο και ΠΑΣΙΝ, ενώ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουν το ΓεΣΥ, συμμετέχουν σε συζητήσεις για τα μέλη τους, γιατρούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κάποια εκ των οποίων επιθυμούν να ενταχτούν στο ΓεΣΥ.
Ο κ. Αποστόλου κάλεσε τόσο τους γιατρούς, όσο και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που βλέπουν θετικά το ΓεΣΥ, παρόλες τις διαφωνίες των σωμάτων τους, να προσέλθουν σε απευθείας διάλογο με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε αν να γνωστοποιούνται οποιεσδήποτε ανησυχίες ή προτάσεις τους που βελτιώνουν το σύστημα.
Δεν μπορούν, συνέχισε, να τους εκπροσωπούν σε συζητήσεις κάποιοι οι οποίοι από τη μια αντιστρατεύονται το ΓεΣΥ και προωθούν ιδιωτικές πλατφόρμες, αλλά από την άλλη να μιλούν εκ μέρους τους.
«Καλούμε τους γιατρούς και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που βλέπουν θετικά το σχέδιο, να επικοινωνήσουν απευθείας με τον ΟΑΥ έτσι ώστε να καταθέτουν τις θέσει και τις απόψεις τους» κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











326