Συμμαχία Πολιτών: Η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας καθίσταται μία αναγκαιότητα


«Αρνητική καθημερινή επικαιρότητα αποτελεί πια ο τομέας της δημόσιας υγείας. Σήμερα απασχολεί τα ΜΜΕ η τρίωρη στάση εργασίας των γιατρών στο Μακάρειο Νοσοκομείο». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών και προσθέτει:

«Η απεργία θα προκαλέσει πρόσθετη ταλαιπωρία στους ασθενείς αλλά και στους φοιτητές ιατρικής γιατί αναστέλλεται το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα με το Παν. Κύπρου, Τμήμα Ιατρικής Σχολής και υπάρχει ενδεχόμενο να χάσουν το εξάμηνο τους.

Θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ότι μέσα στα πλαίσια των ευρύτερων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας όπως είναι η αυτονόμηση των κρατικών μας νοσηλευτηρίων και η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας καθίσταται μία αναγκαιότητα.

Τα πάντα λύνονται μέσα από τη διαβούλευση. Για αυτό καλούμε την ΠΑΣΥΚΗ και το Υπ. Υγείας να προσέλθουν με πνεύμα συναίνεσης σε ειλικρινή διάλογο.

Καλούμε την ΠΑΣΥΚΙ όπως οι ενδοιασμοί και οι έντονες αντιδράσεις της να μην σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας.

Από αυτό το Μνημόνιο, οι ασθενείς, οι γιατροί, η πανεπιστημιακή κοινότητα και κατ’ επέκταση η ίδια η κοινωνία μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν.

Ως Συμμαχία Πολιτών αντιμετωπίζουμε τόσο την Υγεία όσο και την Παιδεία με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη αυτών των τομέων που μόνο τον άνθρωπο εξυπηρετεί».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











318