Συμμαχία Πολιτών: Η Κυβέρνηση να εστιάσει στα εργασιακά ζητήματα και αναδιοργάνωση των νοσηλευτηρίων


«Η Συμμαχία Πολιτών ξεκίνησε συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον Υπουργό Υγείας ώστε να βρεθεί επιτέλους η χρυσή τομή. Την ώρα που ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Υπουργός Οικονομικών βάζουν συνεχώς εμπόδια στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, οι κύπριοι πολίτες στοιβάζονται στην ουρά των δημόσιων νοσοκομείων ελπίζοντας ότι θα προλάβουν τις σωτήριες εξετάσεις και επεμβάσεις». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών και προσθέτει:

«Καλούμε την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα να μείνουν σταθερά στις ομόφωνες αποφάσεις που έχουν ληφθεί στις δυο συσκέψεις στο Προεδρικό. Όπου υπάρχουν διαφωνίες με την Κυβέρνηση, όσον αφορά στη συνεισφορά του ύψους των εργοδοτών και των εργαζομένων μπορούμε να το ρυθμίσουμε στη Βουλή. Η Κυβέρνηση τώρα πρέπει να εστιάσει σε δυο πτυχές:

Πρώτη, στην επίλυση των εργασιακών ζητημάτων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ και

δεύτερη, στο ζήτημα της αναδιοργάνωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων. Όσον αφορά στην αναδιοργάνωση η Κυβέρνηση, για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των κομμάτων και των εργαζομένων, θα πρέπει να ετοιμάσει και να παρουσιάσει στη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα πραγματοποιηθεί.

Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Προς τούτο αναλάβαμε πρωτοβουλία και έχουμε συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον Υπουργό Υγείας ώστε να συγκεραστούν τα προβλήματα και να βρεθεί επιτέλους η χρυσή τομή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











290