Συμμαχία Πολιτών: Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, υποσκάπτεται από τον Υπ. Οικ. και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ


«Με τεράστια απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το θέμα της δημόσιας υγείας και της υλοποίησης του ΓΕΣΥ, να μετατρέπεται σε προεκλογικό πεδίο αντιπαραθέσεων. Είναι απαράδεκτο η υγεία των πολιτών να μετατρέπεται σε κομματικό παιχνίδι για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ή οικονομικών συμφερόντων». Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και προσθέτει:

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό, την ώρα που η Κυβέρνηση και η σύσκεψη Αρχηγών αποφάσισαν την υλοποίηση του ΓΕΣΥ με το σύστημα που όλοι οι μελετητές εισηγήθηκαν, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να επαναφέρει το μοντέλο του πολυασφαλιστικού συστήματος.

Τελικά μπορεί η Κυβέρνηση να κατέθεσε ως συμφωνήθηκε τα νομοσχέδια στη Βουλή, αλλά η προσπάθεια για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, υποσκάπτεται φανερά πια από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Οι ιδεολογικές νεοφιλελεύθερες παρωπίδες δεν τους επιτρέπουν να δουν το συμφέρον του συνόλου του λαού.

Επιτέλους ζητούμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ως Συμμαχία Πολιτών δηλώνουμε κάθετοι ότι δεν πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ. Η όποια επαναφορά της πρότασης για το πολυασφαλιστικό από οποιονδήποτε αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί καθαρά σκοπιμότητες και θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση του ΓΕΣΥ.

Ως εκ τούτου καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μείνουν σταθερά στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν, και μακριά από ατέρμονες συζητήσεις.

Η υγεία των πολιτών πρέπει να τεθεί ως εθνική προτεραιότητα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











274