Συμμαχία Πολιτών: Δεν θα φοβηθούμε κανένα πολιτικό κόστος. Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι μονόδρομος


Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών εκφράζει την ικανοποίησή της για την ταυτόχρονη ψήφιση των δύο νομοσχεδίων αυτονόμησης και ΓεΣΥ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Καθημερινά γινόμαστε όλοι κοινωνοί θλιβερών περιστατικών εξαιτίας της τριτοκοσμικής κατάστασης στην οποία περιήλθε ο τομέας της υγείας στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, αντί σύνεσης και υπευθυνότητας ανάμεσα στους εμπλεκομένους φορείς για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, διαπιστώνουμε μια έντονη συγκρουσιακή διάθεση που τορπιλίζει και θέτει εν αμφιβόλω την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας.

Με ικανοποίηση είδαμε ότι ο Υπουργός Υγείας υιοθέτησε την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για ταυτόχρονη ψήφιση των δύο Νομοσχεδίων αυτονόμησης και ΓΕΣΥ. Δώσαμε μάχη για να μπουν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για υλοποίηση τους. Τώρα, η Βουλή φέρει την ευθύνη. Ως Συμμαχία Πολιτών δεν θα φοβηθούμε κανένα πολιτικό κόστος γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι μονόδρομος. Άλλοι θα κληθούν να πάρουν στα χέρια τους την καυτή πατάτα που για μήνες τώρα απέφευγαν κρυμμένοι πίσω από ασάφειες. Στο παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών που πάει να στηθεί να μην λογαριάζουν τη Συμμαχία Πολιτών. Για αυτό εντός Βουλής θα αγωνιστούμε όπως τα Νομοσχέδια τροποποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα της μεταρρύθμισης. Τονίζουμε ακόμα μια φορά πως για να πετύχει αυτός ο Εθνικός σκοπός πέρα από τη συναίνεση χρειάζεται να επενδύσει το Κράτος στην Υγεία έτσι ώστε αυτοί που θα κληθούν να την εφαρμόσουν να το πράξουν στο ακέραιο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314