Συμμαχία Πολιτών: Δεν θα αφήσουμε μια χούφτα γιατρούς να στερήσουν το ΓεΣΥ από τους πολίτες


Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας απαντά σε ανακοίνωση του ΠΙΣ και αναφέρει:

«Η ανακοίνωση της ηγεσίας του ΠΙΣ όζει αυταρχισμού και αλαζονείας. Οι γιατροί της Κύπρου αξίζουν καλύτερης ηγεσίας με υψηλότερο ήθος και κοινωνική ευαισθησία. Ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ηγεσίας του ΠΙΣ σημειώνουμε τα εξής:

1- Ως Συμμαχία Πολιτών δεν παρεμβήκαμε ποτέ στον ρόλο συλλογικών Σωμάτων και Φορέων. Η ηγεσία και τα σώματα του ΠΙΣ είναι απόλυτα ελεύθεροι να πάρουν όποια απόφαση επιθυμούν, ελεύθερα και δημοκρατικά. Εμείς τη σεβόμαστε έστω και αν διαφωνούμε. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ, αναγνωρίζουμε όμως και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα των ασθενών και των πολιτών να έχουν Γενικό Σχέδιο Υγείας. Δεν θα αφήσουμε μια χούφτα γιατρούς να τους το στερήσουν.

2- Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από την σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ η οποία δημόσια απειλεί και εκβιάζει τους γιατρούς που θέλουν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ με παραπομπή στο πειθαρχικό ή με διαγραφή τους. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο ΠΙΣ που αρνείται τον διάλογο αφού ακύρωσε δυο φορές συνάντηση με την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών και αρνήθηκε να συμμετέχει σε εκδήλωση μας για το ΓεΣΥ, ακριβώς γιατί δεν δέχεται την διαφορετική άποψη.

3- Ο ΠΙΣ έπρεπε να γνωρίζει ότι τον όποιο ρόλο απέκτησε ως Σώμα και τον έχει σήμερα, του τον έδωσε η Πολιτεία δια μέσου νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχει κάθε δικαίωμα η Πολιτεία και η Βουλή να τροποποιήσουν τον νόμο. Και όταν ο ΠΙΣ προκειμένου να υπερασπιστεί τα στενά οικονομικά συμφέροντα κάποιων μεγαλογιατρών, συμπεριφέρεται ως συντεχνία και υποσκάπτει το εθνικό Σχέδιο Υγείας, εμείς έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να του αφαιρέσουμε την εξουσία που του δώσαμε γιατί την καταχράται. Καμία συντεχνία δεν διαθέτει τέτοια εξουσία. Ως προς την κατάχρηση της εξουσίας που ο ΠΙΣ διαθέτει, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του κ. Μάριου Καραϊσκάκη, ο οποίος δήλωσε: «Είναι στη δικαιοδοσία μας όταν απειλείται το δικό μας επάγγελμα να δίνουμε ή όχι τις άδειες άσκησης του επαγγέλματος».

4- Η ηγεσία του ΠΙΣ ισχυρίζεται ότι αντιμάχεται το ΓεΣΥ για χάριν των ασθενών. Ας παραδεχθεί ότι το κάνει καθαρά για προσωπικά οικονομικά συμφέροντα. Όποιος δεν ικανοποιείται με τις εκατό ή διακόσιες χιλιάδες ευρώ που μπορεί να κερδίσει ετησίως μέσα από το ΓεΣΥ ας μείνει εκτός του συστήματος.

Ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία των γιατρών θα ακούσουν τη συνείδηση τους και θα κλείσουν τα αφτιά τους στη σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ.

Τέλος, για να διαφανεί ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που υποσκάπτουν το ΓεΣΥ, αν είναι η έγνοια τους για τους ασθενείς ή έγνοια τους είναι τα χρήματα, έχω μια πρόκληση για την ηγεσία του ΠΙΣ. Μια πρόκληση που υπηρετεί την αλήθεια και τη διαφάνεια που είναι αρχή της δημοκρατίας. Ας δημοσιοποιήσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων. Έτσι θα μπορούν να κρίνουν οι πολίτες και οι ασθενείς τα πραγματικά κίνητρα του καθενός μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











300