Συμμαχία Πολιτών: Ανάγκη αύξησης της άδειας μητρότητας αλλά και της άδειας πατρότητας


«Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας ώστε σύντομα η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την αναγκαιότητα αυτής της αλλαγής». Αυτά αναφέρει ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου για την ανάγκη αύξησης της άδειας μητρότητας και πατρότητας και προσθέτει:

«Σε μια εποχή όπου η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο τα νεαρά ζευγάρια, αποδεδειγμένα δε, περισσότερο τις γυναίκες, η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε για να εγγραφεί στην επιτροπή Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θέμα προς συζήτηση για την ανάγκη αύξησης της άδειας μητρότητας αλλά και για άδεια πατρότητας.

Σκοπός είναι η αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε η άδεια από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα να αυξηθεί σε 24 εβδομάδες, πληρωμένες από το κράτος. Και επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο τις νέες μητέρες αλλά και τους νέους πατεράδες ζητούμε να δοθεί άδεια πατρότητας πέρα των 2 εβδομάδων, πληρωμένη από το κράτος.

Τα οφέλη από την αύξηση της άδειας είναι πολλαπλά:

-Αντιμετωπίζεται ένα σοβαρό αίτιο της υπογεννητικότητας.

-Βοηθά τις γυναίκες να συνδυάσουν την εργασία με την οικογένεια, βελτιώνοντας την ποιότητα της οικογενειακής τους ζωής.

-Αποτελεί ευεργετικό μέτρο για το βρέφος η παρατεταμένη παρουσία της μητέρας και του πατέρα στους πρώτους μήνες της ζωής του.

-Εξασφαλίζει συχνότερους και για αυξημένο διάστημα θηλασμούς.

Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας ώστε σύντομα η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την αναγκαιότητα αυτής της αλλαγής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











272