Συμφωνητικό Συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΕΠΑΚ και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας


Κατόπιν πρωτοβουλίας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία, υπεγράφη την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 διμερές Συμφωνητικό Συνεργασίας ανάμεσα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας (Instituto Superioredi Sanita).

Σκοπός της εν λόγω συμφωνίας είναι να συντονίσει, αναπτύξει και προωθήσει την διεπιστημονική έρευνα μεταξύ των δυο οργανισμών για την περιβαλλοντική και δημόσια υγεία.

Το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ως το κατεξοχήν εκτελεστικό όργανο της ιταλικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας και δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας και εκπαίδευσης σε θέματα της δημόσιας υγείας.

Η συνεργασία αναμένεται να είναι αμοιβαία επωφελής και να συμβάλει στη περαιτέρω διασύνδεση των δυο οργανισμών σε κοινές προκλήσεις της δημόσιας υγείας που αφορούν τους πληθυσμούς της Κύπρου και Ιταλίας. Θα οργανώνονται από κοινού επιστημονικές δραστηριότητες, ανταλλαγή φοιτητών, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγή πληροφοριών/βέλτιστων πρακτικών, και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Το Συμφωνητικό Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης Καθηγητής Αντρέας Αναγιωτός, ενώ από το Instituto Superiore di Sanita, ο Πρόεδρος Καθ. Ricciardi.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











484