Σύμφωνα με ελληνική μελέτη: Η μεσογειακή διατροφή «σύμμαχος» της καλής στυτικής λειτουργίας


Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος του άνδρα που αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης, υποστηρίζει ο καρδιολόγος Αθανάσιος Αγγελής, σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία που παρουσίασε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στη Βιέννη.

Η κατανάλωση ψαριών, φρέσκων λαχανικών και ελαιόλαδου, καθώς και ένα ποτήρι κρασί, μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την ζωή των ανδρών που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής λειτουργεί ευεργετικά για τα αιμοφόρα αγγεία, ειδικά τα λεπτά αγγεία του πέους, η αιμάτωση των οποίων παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη στύσης. «Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή ως μια από τις υγιεινότερες δίαιτες, που σχετίζεται με την μακροζωία, την ευεξία, την χαμηλή συχνότητα του καρκίνου και της καρδιαγγειακής νόσου. Άρα, επιλέγοντας αυτό το πρότυπο διατροφής, ο άνδρας μπορεί να προλάβει ή να αποκαταστήσει τυχόν αγγειακά προβλήματα», εξηγεί ο Δρ. Αγγελής, εδικός σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ως γνωστόν, η δυσκολία επίτευξης στύσης μπορεί να υποκρύπτει άλλα σοβαρότερα προβλήματα υγείας, δεδομένου ότι τα αιμοφόρα αγγεία του πέους είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές που συμβαίνουν σε άλλα σημεία του σώματος. Αντί λοιπόν οι άνδρες να στρέφονται στην φαρμακευτική υποβοήθηση, ο Δρ. Αγγελής προτείνει την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής και την τακτική σωματική άσκηση τουλάχιστον για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχουν μη αναστρέψιμες βλάβες.

«Τα φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας προσφέρουν στον οργανισμό τις δραστικές ουσίες που δεν μπορεί να παράγει μόνος του, λόγω της κακής αγγειακής υγείας. Έτσι αποκαθίσταται η αγγειακή ανταπόκριση. Αλλά αν η αγγειακή υγεία μπορεί να αποκατασταθεί φυσικά με καλή διατροφή και γενικά υγιεινότερο τρόπο ζωής, είναι καλύτερο να αποφύγουμε τα φάρμακα, τουλάχιστον στην αρχή», σημειώνει ο Έλληνας καρδιολόγος. Και προτείνει στους άνδρες να τρώνε άφθονα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, σαλάτες, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρια και πουλερικά. Να αποφεύγουν όμως το κόκκινο κρέας, ενώ μπορούν να πίνουν δύο μικρά ποτήρια κρασί την ημέρα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











209