Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου – Μια ανασκόπηση του 2019. Θετική αποτίμηση ακόμη μιας χρονιάς


Πραγματοποιώντας μια ανασκόπηση του ημερολογιακού έτους 2019 επιβεβαιώνεται πως η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) βρίσκεται πλέον σε μια συνεχόμενη διαδικασία δραστηριότητας, στοχεύοντας πάντοτε στην παροχή μιας υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικής εμπειρίας προς τους φοιτητές μας. 

Παράλληλα με τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις ή και άλλες δράσεις τις οποίες διοργανώνει η ίδια, η Σχολή συμμετέχει ολόχρονα και σε άλλες εκδηλώσεις καθώς και σε τοπικές και διεθνείς εκπαιδευτικές εκθέσεις. Οι φοιτητές της ΣΜΙΚ βρίσκονται καθημερινά μέσα στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), στα εργαστήρια, στις διαλέξεις, στη βιβλιοθήκη, ο καθένας με το δικό του πρόγραμμα, αφού, εκτός από τους νέο-εισαχθέντες κάθε χρονιάς, υπάρχουν και οι Διδακτορικοί φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα στάδια της φοίτησής τους. Επικρατεί ένα παραγωγικό και συνάμα καινοτόμο κλίμα το οποίο ωθεί τους συμμετέχοντες σε συνεχή εγρήγορση, δίνοντας παλμό στην καθημερινότητα του ΙΝΓΚ! Ας κάνουμε μια αναδρομή στα κύρια σημεία του ημερολογιακού έτους 2019, όπως καταγράφηκαν από το διοικητικό προσωπικό της Σχολής. 

Ιανουάριος 

London is calling!
Ξεκινήσαμε τη χρονιά στο Λονδίνο, εκπροσωπώντας τη ΣΜΙΚ στο Postgraduate Study Fair. Οι εντυπώσεις του κοινού είναι ενδιαφέρουσες αφού πολλοί εντυπωσιάζονται με τις δραστηριότητες του ΙΝΓΚ ενώ αρκετοί εκφράζουν την έκπληξη τους στο άκουσμα ότι προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα σε αυτό τον τομέα στην Κύπρο. 

Αναβαθμίσεις και αιτήσεις
Παράλληλα με τις δραστηριότητες προώθησης και προβολής που πλέον πραγματοποιούνται ολόχρονα, ο Ιανουάριος χρησιμοποιήθηκε ως μήνας προετοιμασίας για την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων μέσω του ηλεκτρονικού μας συστήματος. Δουλέψαμε παρασκηνιακά για σημαντικό χρονικό διάστημα εντός των δύο προηγούμενων χρόνων, πραγματοποιώντας πολλές αναβαθμίσεις στο ηλεκτρονικό μας σύστημα, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων αιτητών, των υπαρχόντων φοιτητών και των μελών του Ακαδημαϊκού Προσωπικού μας. Λανσάροντας κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου τις αναβαθμίσεις αυτές, οι οποίες προέκυψαν μέσα από εμπεριστατωμένη εργασία, δηλώνουμε πλέον περήφανοι για το καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα μας το οποίο προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους χρήστες. 

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, η Σχολή πραγματοποίησε τις απαραίτητες ενέργειες για συμπερίληψη της, ως εταίρος, σε κοινή αίτηση χρηματοδότησης με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, κάτω από το πρόγραμμα Erasmus+, KA1, ώστε να προσφερθούν προς τους αποφοίτους της Σχολής θέσεις κινητικότητας στην Ευρώπη με χρηματοδότηση. 

Οι υφιστάμενοι φοιτητές μας
Αφού ξεκουράστηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών οι φοιτητές μας μπήκαν δυναμικά με το νέο χρόνο και ολοκλήρωσαν ο καθένας τις δικές του ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του εξαμήνου «Χειμώνας 2018». 

Φεβρουάριος 

Τι να σπουδάσω; 
Όσοι επισκέφθηκαν τη διεθνή εκπαιδευτική έκθεση στη Λευκωσία, Education & Career Fair 2019, το τριήμερο 15 - 17 Φεβρουαρίου, μας συνάντησαν στο περίπτερο μας. Παράλληλα με τους ενδιαφερόμενους για τα ακαδημαϊκά προγράμματα της ΣΜΙΚ, επισκέφτηκαν το περίπτερο μας και παιδιά ενθουσιασμένα με την επιστήμη και τη βιολογία και γονείς με το άγχος και τις απορίες γύρω από το μέλλον των παιδιών τους. Στη συγκεκριμένη έκθεση έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με γονείς και μαθητές και διαπιστώνουμε ότι αρκετά παιδιά είναι συνειδητοποιημένα από νωρίς όταν πρόκειται για σπουδές στο δικό μας τομέα. 

Λόγια σοφά! 
Ο Φεβρουάριος μας έφερε μια τιμητική επίσκεψη από τον Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής μας, τον Δρ. Γιώργο Δαυίδ. Ο Δρ. Δαυίδ μάς επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Cyprus Seeds, για τη διάλεξη Entrepreneurship and Innovation, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσε συμβουλές στους φοιτητές μας μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο των διεθνών οργανισμών. Η ομάδα του Cyprus Seeds ενημέρωσε το κοινό για τις ευκαιρίες παροχής χρηματοδότησης για νέους ερευνητές καθώς και τη σημασία της απόκτησης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και τις ευκαιρίες δικτύωσης στο εξωτερικό.

Οι φοιτητές μας
Αφού ξεκουράστηκαν για λίγο από τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις σχετικά με την ολοκλήρωση του εξαμήνου «Χειμώνας 2018» και ξεκίνησαν επιτυχώς το νέο εξάμηνο «Άνοιξη 2019», οι φοιτητές μας κατανεμήθηκαν επιτυχώς με βάση και τις επιλογές τους στις ερευνητικές ομάδες του ΙΝΓΚ για να δουλέψουν πλάι-πλάι με τους έμπειρους ερευνητές του ΙΝΓΚ. Οι φοιτητές μας, έχουν την ευχέρεια να απολαμβάνουν την καθοδήγηση του προσωπικού τους Ακαδημαϊκού Συμβούλου και του προσωπικού τους Ερευνητικού Συμβούλου χρησιμοποιώντας σε 24 ωρη βάση, εάν το επιθυμούν, τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις για βιοϊατρική έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα. Στα πλαίσια της καθημερινής τους τριβής σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, χρησιμοποιούν το δικό τους προσωπικό προϋπολογισμό για αγορά αναλωσίμων ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στα συνολικά δίδακτρα που πληρώνουν, ενώ, η αναλογία του συνολικού ακαδημαϊκού προσωπικού (Α.Π.) της Σχολής με το οποίο οι φοιτητές έχουν συχνή επαφή είναι περισσότερα από 1 μέλη Α.Π. για κάθε 1 φοιτητή.  

Μάρτιος 

Η ΣΜΙΚ στην Ελλάδα
Το Μάρτιο κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στην εκπαιδευτική έκθεση Study in Cyprus, μια συνδιοργάνωση του Εμπορικού Κέντρου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ταξιδέψαμε σε εκθέσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου, αντίστοιχα. Τέτοιες δράσεις, μεταξύ άλλων, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή σε άτομα και σύνολα τα οποία γνωρίζουν λίγα ή και καθόλου σχετικά με το έργο που πραγματοποιείται στο ΙΝΓΚ και στη ΣΜΙΚ.

Η επιστήμη και η εκπαίδευση είναι το μέλλον! 
Επίσης σημαντικό γεγονός για τη Σχολή το Μάρτιο του 2019 ήταν η συμμετοχή μας στην εκπαιδευτική έκθεση του British Council για την Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ως δικοινοτικός οργανισμός, είναι σημαντικό για το ΙΝΓΚ και για τη ΣΜΙΚ να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε τις επαφές μας με την Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αυτό επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων, με τη συμμετοχή μας σε σχετικές εκδηλώσεις αλλά και με άλλα μέσα επικοινωνίας και μέσω των φοιτητών μας. Η επιστήμη και η εκπαίδευση είναι δυνάμεις που ενώνουν και δένουν τις κοινότητες ως προς την ανάπτυξη του τόπου μας και είναι ιδιαίτερα τιμητικός και σημαντικός ο ρόλος μας. 

Επιπρόσθετα μέλη ακαδημαϊκού προσωπικού!
Ακόμη, τον ίδιο μήνα καλωσορίσαμε 3 νέα μέλη στην ομάδα του ακαδημαϊκού μας προσωπικού τα οποία ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη διαδικασία αξιολόγησης και κατάταξης τους στην ακαδημαϊκή βαθμίδα του Καθηγητή. Η διαδικασία η οποία σχεδιάστηκε από τη Σχολή με βάση τα διεθνή πρότυπα αριστείας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και παρουσίαση του ακαδημαϊκού έργου των υποψηφίων σε πενταμελή ομάδα, με 3 μέλη ακαδημαϊκού προσωπικού τα οποία κατέχουν τη βαθμίδα του Καθηγητή σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο εξωτερικό και 2 μέλη ακαδημαϊκού προσωπικού της ΣΜΙΚ τα οποία κατέχουν ανώτερη βαθμίδα από αυτήν του υποψηφίου ή ισόβαθμη στην περίπτωση που ο υποψήφιος στοχεύει για τη βαθμίδα του Καθηγητή.

Απροειδοποίητος έλεγχος και...όλα στην εντέλεια! 
Και επειδή πιστεύουμε στην υψηλή ποιότητα των διαδικασιών μας, καλωσορίσαμε με χαρά τον καθιερωμένο 6-μηνιαίο απροειδοποίητο έλεγχο από το διοικητικό προσωπικό του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι οποίοι επισκέφτηκαν κάποιο πρωί του Μαρτίου τις εγκαταστάσεις μας. Όλοι οι μέχρι τώρα απροειδοποίητοι έλεγχοι, επιβεβαίωσαν τα προαναφερόμενα. 

Απρίλιος 

Παράλληλα με όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές δράσεις για την εισδοχή νέων φοιτητών στη Σχολή οι οποίες συνέχισαν να πραγματοποιούνται, καθώς και τις απαραίτητες λειτουργικές δράσεις σχετικά με τη φοίτηση των υπαρχόντων Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών φοιτητών της Σχολής, τον Απρίλιο οργανώσαμε και τις εξής σημαντικές εκδηλώσεις.    

180 διεκδίκησαν τον τίτλο του Genius και Ημέρα Ενημέρωσης 
Στις 18 Απριλίου υποδεχτήκαμε όσους ενδιαφέρονται για φοίτηση στα προγράμματα μας, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Ενημέρωσης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας φιλοξενήσαμε 180 μαθητές λυκείου για τον 7ο Παγκύπριο διαγωνισμό γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο, με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης. Την πρωτιά κατέκτησε το Λανίτειο Λύκειο!

Η ΣΜΙΚ στη διασπορά 
Ο Απρίλιος μας βρήκε για δεύτερη φορά στο Λονδίνο, για παρουσιάσεις της Σχολής προς τους νέους απόδημους, μέλη του NEPOMAK UK, καθώς και προς τα μέλη της Ελληνοκυπριακής αδελφότητας. Οι Κύπριοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό είναι σημαντικοί πρεσβευτές της καινοτομίας του τόπου μας και χαιρόμαστε να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα τους. 

Οι υπάρχοντες φοιτητές μας
Όσον αφορά τους υπάρχοντες φοιτητές μας, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, οι φοιτητές Μάστερ ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις ενδιάμεσες γραπτές εξετάσεις οι οποίες οργανώνονται σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα, ενώ, κάποιοι Διδακτορικοί φοιτητές οι οποίοι ολοκλήρωσαν την έρευνα τους, παρουσίασαν επιτυχώς τη Διατριβή τους σε τριμελή εξεταστική επιτροπή, λαμβάνοντας εν συνεχεία τον τίτλο του Διδάκτωρ.

Μάιος

Υγεία & Περιβάλλον – Μια πολύπλευρη προσφορά
Αποσκοπώντας στη διοργάνωση σειράς δράσεων με σκοπό την επικοινωνία σημαντικών μηνυμάτων προς την κοινωνία και ακολουθώντας την πολύπλευρη προσφορά του ΙΝΓΚ, την Πέμπτη 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων του 2ου  Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας, με θέμα «Υγεία & Περιβάλλον». Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη ΣΜΙΚ με τη στήριξη  της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος  κ. Ιωάννας Παναγιώτου. Μέγας Χορηγός του διαγωνισμού ήταν η Cyta και Χορηγός Επικοινωνίας η εφημερίδα «η Καθημερινή». Το διαγωνισμό επίσης στήριξε και η ΟΕΛΜΕΚ. Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Αικατερίνη-Λυδία Παπαδοπούλου, μαθήτρια του Παγκύπριου Γυμνάσιου Λευκωσίας.

Συνέχεια με….Genovation Competition!
Ο διαγωνισμός της Σχολής CSMM Genovation Competition επέστρεψε και πάλι μετά την πετυχημένη πορεία των προηγούμενων χρόνων, απευθυνόμενος σε φοιτητές (προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς) και απόφοιτους κλάδων που άπτονται των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου (κοινό το οποίο αποτελεί στόχο για τα προγράμματα της ΣΜΙΚ). Διοργανώσαμε το διαγωνισμό συμπεριλαμβανομένου και του συντονισμού της κριτικής Επιτροπής. Η φετινή νικήτρια, ήταν η Sevgi Ozkaramehmet, η οποία κέρδισε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί από εργαστήρια και τμήματα του Ινστιτούτου, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και να παρακολουθήσει διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών. Επιπλέον, στη Sevgi προσφέρθηκε και μια υποτροφία έναντι διδάκτρων αξίας €500, σε περίπτωση που επιτυχώς ολοκλήρωνε αίτηση και εγγραφή σε ένα από τα επτά μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής. Χαιρόμαστε που η Sevgi κατάφερε να αξιοποιήσει αυτό το έπαθλο και είναι πλέον φοιτήτρια μας!

Ευκαιρίες για βελτίωση μέσω των αξιολογήσεων
Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα του εξαμήνου «Άνοιξη 2019», οργανώσαμε τις καθιερωμένες ανώνυμες αξιολογήσεις του καθενός από τα μαθήματα τα οποία προσφέρθηκαν στο συγκεκριμένο εξάμηνο. Αφού πραγματοποιήθηκε η καταγραφή των δεδομένων που συλλέχτηκαν και οι απαραίτητες αναλύσεις, αποστάλθηκαν οι αναλυτικές πληροφορίες, όπως είθισται, προς τα σώματα της Σχολής για ενημέρωση και τυχόν απαραίτητες ενέργειες καθώς επίσης και προς όλους τους διδάσκοντες των συγκεκριμένων μαθημάτων, αμέσως μετά την κατάθεση των τελικών βαθμολογιών για τους φοιτητές. Στη ΣΜΙΚ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανώνυμες αξιολογήσεις των μαθημάτων αφού μέσα από αυτές έχουμε περισυλλέξει πολύτιμη ανατροφοδότηση και έχουμε πραγματοποιήσει βελτιώσεις οι οποίες έχουν ενισχύσει την προσφερόμενη ποιότητα ή και έχουν προωθήσει τις 5 αξίες που διέπουν το ΙΝΓΚ (ΑΚΕΚΟ). 

Ιούνιος 

Η ΣΜΙΚ προωθεί την Αριστεία!
Τον Ιούνιο στηρίξαμε τα βραβεία Education Leaders Awards, στόχος των οποίων ήταν να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές από το χώρο της Εκπαίδευσης αφού διαπιστώσαμε πως ο θεσμός συνάδει πλήρως με τους στόχους της Σχολής μας η οποία προωθεί την αριστεία. Επιπρόσθετα, το όνομα της Σχολής διαδόθηκε ευρέως μέσα από τις δράσεις προώθησης του διαγωνισμού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τους διοργανωτές. 

Επαγγελματικά προσόντα για τους φοιτητές μας!
Στη ΣΜΙΚ γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να βοηθήσουμε τους φοιτητές μας να πετύχουν όχι μόνο τους στόχους των μαθημάτων αλλά και να αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερα επαγγελματικά προσόντα. Ως εκ τούτου, το κάθε διάγραμμα μαθήματος της Σχολής περιλαμβάνει τόσο μαθησιακούς όσο και επαγγελματικούς στόχους. Επιπρόσθετα, στους φοιτητές προσφέρονται εξειδικευμένα σεμινάρια τα οποία τους βοηθούν να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία όπως τα σεμινάρια για προετοιμασία του βιογραφικού τους σημειώματος και για επιτυχία σε επαγγελματικές συνεντεύξεις τα οποία προσφέρθηκαν στους φοιτητές μας από επαγγελματίες του τομέα, τον Ιούνιο. 

Ετοιμασία για την περίοδο αξιολογήσεων
Ακόμη, κατά τη διάρκεια του ιδίου μήνα και μετά από κάποιους μήνες δουλειάς με την πολύτιμη βοήθεια του Κοσμήτορα της Σχολής, ετοιμάστηκαν και κατατέθηκαν επιτυχώς η αίτηση της Σχολής για Ιδρυματική Αξιολόγηση καθώς και οι 7 διαφορετικές αιτήσεις αξιολόγησης των ακαδημαϊκών προγραμμάτων  από τον υπεύθυνο Φορέα για τη Διασφάλιση και Πιστοποίηση της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση, στην Κύπρο. Οι επισκέψεις από τις διεθνούς κύρους επιτροπές για τις εξωτερικές αυτές αξιολογήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του 2020.  

Ιούλιος – Σεπτέμβριος

Αποχαιρετάμε και καλωσορίζουμε!
Τους καλοκαιρινούς μήνες ακολούθησε η εξεταστική περίοδος των Μάστερ φοιτητών οι οποίοι ολοκλήρωσαν και παρέδωσαν τις μελέτες τους, τις οποίες διεκπεραίωσαν στα εργαστήρια του ΙΝΓΚ και ακολούθως εξετάστηκαν. Το άγχος στα ύψη αλλά και τα χαμόγελα κατά τη διάρκεια της παράδοσης της ολοκληρωμένης και δεμένης πλέον μελέτης! Σημειώνουμε πως ο μέχρι στιγμής συνολικός αριθμός αποφοίτων της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου είναι 154.

Αποχαιρετώντας τους απόφοιτους, καλωσορίσαμε και τη νέα μας εισδοχή φοιτητών από εντός και εκτός Ευρώπης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 ενώ βοηθήσαμε όσους χρειάστηκαν με τα διάφορες απαραίτητες διαδικασίες, όπως την έκδοση άδειας παραμονής και την εξεύρεση κατοικίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης υποδοχής, οι φοιτητές έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ΙΝΓΚ που σύντομα θα τους φιλοξενήσουν. 

Επιπρόσθετα, καλωσορίσαμε, όπως συνηθίζεται και κάποιους από τους απόφοιτους μας ως νέους μας συνάδελφους στο ΙΝΓΚ. Το Ινστιτούτο, ως εργοδότης, συνηθίζει εξάλλου να προσλαμβάνει απόφοιτους από τη ΣΜΙΚ οι οποίοι μέσα από την ερευνητική τους δραστηριότητα στα τμήματα του Ινστιτούτου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αποδεικνύουν κατ’ επανάληψη πως μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στο επόμενο βήμα.

Ακόμη ένα εκπαιδευτικό συνέδριο και έκθεση για το 2019…
 Η ΣΜΙΚ επιλέχτηκε από τους διοργανωτές να συμμετέχει, με πλήρη χρηματοδότηση, σε εκπαιδευτικό ακαδημαϊκό συνέδριο και σε εκπαιδευτική έκθεση στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 25 και 26 του Σεπτεμβρίου. Μέσα από τις επαφές αυτές, το όνομα της Σχολής διαδόθηκε σε ακόμη μια χώρα ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο για διενέργεια συνεργασιών.

Οκτώβριος 

Με τη βαλίτσα της ΣΜΙΚ στο χέρι!
Παράλληλα με διάφορα λειτουργικά, όπως την ολοκλήρωση των διαδικαστικών με τις επικυρώσεις των νέων αποφοίτων, ο Οκτώβριος μας έφερε διάφορες εκδηλώσεις ξεκινώντας με την εκπαιδευτική έκθεση στην Αθήνα, Study in Cyprus, στις 13-14 Οκτωβρίου. Η Έκθεση ήταν μια συνδιοργάνωση του Εμπορικού Κέντρου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. 

Επιπρόσθετα, τιμή μας που κληθήκαμε στις 17 Οκτωβρίου να παρευρεθούμε σε δεξίωση στην κατοικία του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στη Λευκωσία. Η διοργάνωση είχε σκοπό την προβολή των Κυπριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία διατηρούν συνεργασίες με αντίστοιχα Βρετανικά ιδρύματα. Δόθηκε η ευκαιρία επίσης σε Κύπριους απόφοιτους Βρετανικών πανεπιστημίων να συναντηθούν και να θυμηθούν τα φοιτητικά τους χρόνια! 

Τέλος, παρευρεθήκαμε και φέτος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έτοιμοι και πάλι να εκπροσωπήσουμε τη ΣΜΙΚ και το ΙΝΓΚ. 

Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Ώρα για απονομή υποτροφιών!
Η ΣΜΙΚ έχει πλέον καθιερώσει την παροχή υποτροφιών προς σημαντική μερίδα των φοιτητών της είτε μέσω ιδίων πόρων, είτε μέσω εξωτερικών φορέων οι οποίοι επιθυμούν να διαθέσουν πόρους για να προωθηθεί η έρευνα η οποία διεξάγεται στο ΙΝΓΚ. Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά προγράμματα  υποτροφιών τα οποία είναι διαθέσιμα για τους φοιτητές της Σχολής και το ποσοστό των φοιτητών οι οποίοι κατέχουν κάποια υποτροφία ξεπερνά το 50%. 

Προετοιμασίες για το 20 γιατί κλείνουμε 30! 
Ετοιμαζόμαστε για μια σημαντική χρονιά το 2020, η οποία αφορά τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ινστιτούτου μας! Σας ετοιμάζουμε διάφορες εκδηλώσεις ξεκινώντας το Φεβρουάριο με τη Διάλεξη Ακαδημαϊκής Αριστείας στην οποία όπως πάντοτε ομιλητής θα είναι ένας κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ. Μείνετε συντονισμένοι, θα είναι μια σημαντική χρονιά!

Ο Κοσμήτορας και το προσωπικό του Γραφείου Εκπαίδευσης της Σχολής

Έλληνα Μαρία
Ιωάννου Ελευθερία
Ιωακείμ Άντρια
Λαγού Μαρία
Βουκής Μαρίνος
Κυριάκου Κυριάκος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











660