Στους δρόμους την Τρίτη οι νοσηλευτές- Εκδήλωση διαμαρτυρίας σε Βουλή και Υπ. Υγείας


Μετά τη δίωρη στάση εργασίας των κυβερνητικών ιατρών τη Δευτέρα, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στον χώρο της δημόσιας υγείας παραλαμβάνουν την Τρίτη οι νοσηλευτές, μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ).

Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ θα βρεθούν στη δέκα το πρωί έξω από το κτίριο της Βουλής, και ακολούθως στο Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν με φόντο την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αξιώνουν, συγκεκριμένα, τη διευκρίνιση, αποσαφήνιση και επίλυση πέντε βασικών ζητημάτων που έχουν εγείρει, πριν από τη ψήφιση των δύο νομοσχεδίων, δηλαδή του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η ΠΑΣΥΝΟ καλεί όλους τους νοσηλευτές, που δεν θα εργάζονται κατά το χρόνο εκείνο(σ.σ. της πραγματοποίησης της εκδήλωσης διαμαρτυρίας) να στηρίξουν την προσπάθεια τους. «Διεκδικούμε για το μέλλον μας, για το μέλλον του επαγγέλματός μας, αλλά και των οικογενειών μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ όπως πληροφορείται το ygeia-news, η ΠΑΣΥΝΟ εμφανίζεται αποφασισμένη σε περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες της, να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, μη αποκλειόμενης και της λήψης απεργιακών μέτρων.

Διαβάστε εδώ: Πανέτοιμοι για δυναμική αντίδραση οι Κλάδοι νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











293