Στο Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος το πόρισμα για τον γιατρό που διατεινόταν πως «θεραπεύει» τον καρκίνο


Έτοιμο είναι το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που κλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να διερευνήσει την περίπτωση γιατρού, ο οποίος διατεινόταν πως ανακάλυψε τη θεραπεία κατά του καρκίνου. Το πόρισμα θα τεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος που θα συνεδριάσει στις 7 Οκτωβρίου, όπου και θα αποφασιστεί κατά πόσο ο συγκεκριμένος γιατρός θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών προς εκδίκαση.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Δρ. Βάσος Οικονόμου(φωτογραφία), μολονότι το πόρισμα δεν δίνεται και δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η οποία θα ανακοινωθεί, εξυπακούει ότι το πόρισμα στοιχειοθέτησε εκ πρώτης όψεως διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος. «Από ένα σημείο και μετά, θα ανακοινώσουμε ότι παραπέμπεται και εκδικάζεται ο τάδε συνάδελφος με την τάδε κατηγορία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών», είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας την ανάγκη πάταξης του εγκληματικού, απαράδεκτου και επικίνδυνο, αυτού φαινομένου.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Βάσος Οικονόμου, δήλωσε τα εξής: «Από την μέρα που συνέβη το περιστατικό έχουν περάσει δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων μεσολάβησαν και οι διακοπές του καλοκαιριού. Έχουμε αυτή τη στιγμή διορίσει ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος ετοίμασε το πόρισμα με βάση την κείμενη νομοθεσία. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα το νόμο, διότι η διαδικασία εκδίκασης ενός συναδέλφου ή ενός κατηγορούμενου από ποινικό ή οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο, εάν δεν τηρηθεί η νενομισμένη από το νόμο διαδικασία, μπορεί να ‘’πέσει’’ η υπόθεση, ακόμα και αν είναι ένοχος. Γι’ αυτό προχωρήσαμε με μεγάλη προσοχή, έχουμε ετοιμάσει το πόρισμα το οποίο θα υποβληθεί στην επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος, όπως προνοεί η νομοθεσία, από τον ερευνώντα λειτουργό. Το Συμβούλιο Ιατρικό Σώματος, στις 7 Οκτωβρίου όταν θα συνεδριάσει, έχει το δικαίωμα με βάση το νόμο να αποφασίσει εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιου Ιατρών, το οποίο είναι ένα κανονικό δικαστήριο που λειτουργεί όπως λειτουργούν τα δικαστήρια στην Πολιτεία. Με εξετάσεις, αντεξετάσεις, δικηγόρους και γίνεται μια διαδικασία πειθαρχική. Το Πειθαρχικό αυτό Σώμα θ’ αποφασίσει για την υπόθεση αυτού του συγκεκριμένου συναδέλφου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











448