Στις 14 Απριλίου πραγματοποιείται σε όλες τις πόλεις η 44η Πορεία Χριστοδούλας


ΚΥΠΕ - Με το σύνθημα «Στη μάχη ενάντια στον καρκίνο», πραγματοποιείται την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, στις 10:30 π.μ. σε όλες τις πόλεις, η 44η Πορεία Χριστοδούλας, την οποία διοργανώνουν ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Εθελοντές του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου θα πραγματοποιούν έρανο από τις 6- 12 Απριλίου σε δημόσια γραφεία, ημικρατικούς οργανισμούς, τράπεζες, δημαρχεία, εταιρείες, σχολεία, πανεπιστήμια, κολέγια και κοινότητες. Έρανος, επίσης, θα πραγματοποιείται έξω από καταστήματα και υπεραγορές στις 6 και 13 Απριλίου, 2019 και στις Εκκλησίες την Κυριακή 14 Απριλίου, 2019.
Ο παγκύπριος οδικός έρανος διεξάγεται, σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου την Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2019, από τις 6:30 μέχρι τις 18:30. Τα περίπτερα επανδρώνονται από εθελοντές του Συνδέσμου και της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και οργανωμένα σύνολα, εταιρείες, συνδέσμους γονέων, μαθητές, φοιτητές κλπ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ. Αδάμος Αδάμου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της 44ης Πορείας Χριστοδούλας, επεσήμανε τη σημασία της συλλογικότητας στον αγώνα αυτό, στη μάχη με τον καρκίνο, και είπε ότι η Πορεία Χριστοδούλας εδώ και 44 χρόνια, «γίνεται η αφορμή να επαναβεβαιώσουμε ότι η κυπριακή κοινωνία στέκεται δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και ρίχνεται μαζί του στη μάχη, ώστε όλοι οι ασθενείς με καρκίνο και οι οικογένειες τους να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, όπου και όποτε το χρειάζονται».
«Γιατί τις χρειάζονται. Γιατί τις δικαιούνται. Η Πορεία Χριστοδούλας έχει εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης προς όλους όσους έχει αγγίξει ο καρκίνος, αλλά και μία από τις κύριες πηγές εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Οι πόροι που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, μας επιτρέπουν να λειτουργούμε, αλλά και να αναβαθμίζουμε, τις υπηρεσίες μας οι οποίες προσφέρονται δωρεάν στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειες τους», πρόσθεσε.
Ανέφερε, επίσης, ότι είναι με τη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας αλλά και οργανισμών, όπως η Τράπεζα Κύπρου, που ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου έχει καταφέρει να ιδρύσει και να λειτουργήσει το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, το «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό, την παγκύπρια υπηρεσία Κατ’ Οίκον Φροντίδας Ασθενών, την Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και την Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών από όλες τις πόλεις προς τα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία.
Υπηρεσίες, συνέχισε ο κ. Αδάμου, απαραίτητες για τη φροντίδα και στήριξη των ασθενών καθ’ όλη την πορεία της ασθένειάς τους.

«Νιώθουμε πολύ περήφανοι, γιατί σε πολύ λίγους μήνες, ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Οι εργασίες για την επέκταση και την πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Η «καινούργια Αροδαφνούσα» θα είναι έτοιμη Σεπτέμβριο με Οκτώβριο να δεχθεί ασθενείς, σε ένα άνετο, υπερσύγχρονο χώρο, που θα λειτουργεί με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές. Γι’ αυτό και πάλι φέτος, η τελετή εκκίνησης της Πορείας Χριστοδούλας στη Λευκωσία, δεν θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της «Αροδαφνούσας», όπως συνήθως, αλλά από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, παρά το πάρκο Αγίου Δημητρίου», σημείωσε.
Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Αδάμου, ο Σύνδεσμος συνεχίζει να επενδύει και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του και ιδιαίτερα, στις Υπηρεσίες Νοσηλευτικής Κατ’ Οίκον Φροντίδας Ασθενών, Φυσιοθεραπείας και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, με στόχο τη προσφορά υπηρεσιών, σε ένα ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που δεν χρειάζονται ενδονοσομοκειακή φροντίδα και μπορούν να λάβουν υπηρεσίες, είτε στα γραφεία μας είτε στα σπίτια τους.
«Η επένδυση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να εξυπηρετούνται από το προσωπικό της Υπηρεσίας Κατ’ Οίκον Φροντίδας περίπου 3.000 ασθενείς παγκύπρια, οι οποίοι εκτός από νοσηλευτική φροντίδα έλαβαν και υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, φυσιοθεραπείας ή άλλες συμπληρωματικές υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Όλα τα πιο πάνω δεν θα μπορούσαν να συντηρούνται και να λειτουργούν, χωρίς τη δική σας αγάπη και συμπαράσταση. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά, άτομα, εταιρείες, οργανισμοί και οργανωμένα σύνολα θα μπουν όλοι μαζί μας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο», πρόσθεσε.
Όπως είπε, το κυπριακό κοινό, πιστό στη φιλανθρωπική του δράση, θα αγκαλιάσει, όπως κάθε χρόνο, τον σκοπό του Συνδέσμου.
«Γιατί ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που δυστυχώς αγγίζει όλους μας. Την οικογένεια μας, τους φίλους, τους συναδέλφους μας. Καλούμε όλο το κοινό τα στηρίξει τη σημαντικότερη εκστρατεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο και να συμμετέχουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο της Πορείας Χριστοδούλας για ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Γιατί, αυτή η μάχη, αφορά όλους μας. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, με τις όποιες δυνατότητες διαθέτει, και με το δικό του τρόπο ας μπει δυναμικά: Στη μάχη ενάντια στον καρκίνο», συμπλήρωσε.
Ο κ. Αδάμου είπε, παράλληλα, ότι σε κάθε τρεις ανθρώπους και σύντομα σε κάθε δύο ανθρώπους, ο ένας θα περνά από κάποια μορφή καρκίνου.
«Φυσικά, τα μηνύματα που έχουμε από την διεθνή επιστημονική κοινότητα και τις μελέτες που έρχονται σήμερα, δείχνουν ένα πάρα πολύ ψηλό ποσοστό πλήρους αποθεραπείας, που έχει ξεπεράσει το 50%. Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα μεγάλο ποσοστό ασθενών που χρειάζονται τη δική μας βοήθεια και τη δική μας συμπαράσταση. Χρειάζεται να στηρίξουμε τους ασθενείς μας στο ταξίδι τους, ότι τέλος και να έχει, και καλό και κακό», υπογράμμισε.

Ο αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος και Διευθυντής της Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Δρ. Χριστόδουλος Πατσαλίδης, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί διαχρονικό και σταθερό υποστηρικτή του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και δίνει μαζί του «τη μάχη ενάντια στον καρκίνο», για 21 χρόνια, στηρίζοντας δράσεις και ενέργειές του.
«Η συμμετοχή μας στη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση του έτους, την Πορεία Χριστοδούλας, είναι και φέτος το ίδιο δυναμική και ενθουσιώδης. Οι εθελοντές – μέλη του προσωπικού μας, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να καλύψουν τους στόχους για τη συγκέντρωση χρημάτων, όπως κάθε χρόνο, για τις ανάγκες του Κέντρου Ανακουφιστικής Θεραπείας «Αροδαφνούσα» και των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου. Για άλλη μια φορά θα δώσουμε τη μάχη για να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα χρήματα και πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε και πάλι τον στόχο μας. Πέρσι, το προσωπικό μας συμμετείχε στον οδικό έρανο και κατάφερε να συγκεντρώσει €25.000. Οι δρομείς μας έτρεξαν στον Μαραθώνιο Λεμεσού και στο Μαραθώνιο της Αθήνας για τον Αντικαρκινικό και εθελοντές μας εργάστηκαν με συνέπεια και ενθουσιασμό για το φιλανθρωπικό ράλι και άλλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις», πρόσθεσε.
Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου, αναφέρθηκε στη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στη Λευκωσία τη μέρα της Πορείας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, δίπλα από το πάρκο Αγίου Δημητρίου.
Όπως είπε, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 μ.μ. και θα συμπεριλαμβάνει φαγητό, ποτό, παιγνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, τουρνουά futsal, Kids Run In Colour, μουσική και χορό.

Η κ. Ιωαννίδου επίσης ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές που συμβάλλουν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος δέχθηκε αφιλοκερδώς και χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση της Τράπεζας για συμμετοχή, ως guest star, στο διαφημιστικό σποτ της Πορείας Χριστοδούλας.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις Πορείες και τις εκδηλώσεις, το κοινό μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.stimaxi.com.cy, ενώ μπορεί να κάνει την εισφορά του στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.stimaxi.com.cy ή μέσω του Quick-Pay application της Τράπεζας Κύπρου με τον κωδικό DON-967073 ή μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











389