Στις 13-14 Νοεμβρίου το Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής


«Αποτελεσματική και Οικονομικά Αποδοτική Φροντίδα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ενημερώνει ότι η διεξαγωγή του Παγκύπριου Συνεδρίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής «Αποτελεσματική και Οικονομικά Αποδοτική Φροντίδα» θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Νοεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο HiltonPark στη Λευκωσία.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη. Στην εναρκτήρια τελετή (13 Νοεμβρίου 2015, ώρα 09:00)αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι κομμάτων, επαγγελματικών, κοινωφελών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, βουλευτές, δήμαρχοι καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι της πολιτείας και της εκκλησίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΝΜ

«Η ποικιλότητα των εργασιών του συνεδρίου αντικατοπτρίζεται στο σύνολο των 47 παρουσιάσεων, 7 εκθεμάτων και 7 εργαστηρίων, ενώ η συμμετοχή συνέδρων αναμένεται να ξεπεράσει τους 900 (Νοσηλευτές/τριες, Μαίες, Επισκέπτες /τριες Υγείας και φοιτητές/τριες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής από την Κύπρο και Ελλάδα).

Το θέμα του Συνεδρίουεστιάζει στο ρεύμα μεταρρυθμίσεων, που κυριαρχεί διεθνώς, στα συστήματα υγείας το οποίο επικεντρώνεται στον έλεγχο της οικονομικής απόδοσης, στη διασφάλιση της ποιότητας και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Παράλληλα υποδεικνύει ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αρκετές επιπτώσεις στις υπηρεσίες υγείας. Επιπτώσεις που προκαλούνται συχνά από την άποψη ότι οι δαπάνες για τις υπηρεσίες υγείας αποτελούν κόστος και όχι επένδυση.

Οι νοσηλευτές και οι μαίες, συνιστούν ένα μεγάλο ποσοστό του συνόλου των δαπανών στο σύστημα υγείας. Ως εκ τούτου, είναι οι πρώτοι που δέχονται τις επιπτώσεις σε καιρούς οικονομικής λιτότητας. Γνωρίζουν το πλαίσιο της παροχής φροντίδας υγείας, της οικονομικής αποδοτικότητας, της αποτελεσματικότητας, της διαχείρισης των πόρων και του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης. Οι αποφάσεις που κάθε νοσηλευτής ή μαία λαμβάνει στο πλαίσιο της καθημερινής άσκησης του επαγγέλματος, επηρεάζουν την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος υγείας.

Οι μελέτες και οι σχεδιασμοί θα πρέπει να εστιάζουν στη δυνατότητα του ατόμου να εργαστεί περισσότερα χρόνια, στον τρόπο συμμετοχής των ηλικιωμένων στην κοινωνία, στο πως επιδρά η γήρανση του πληθυσμού στην οικογένεια και στα επίπεδα υγείας των γυναικών, ως ουσιώδη συστατικά της αναπαραγωγικής διαδικασίας.

Το ευρύ φάσμα αναγκών στην παροχή φροντίδας υγείας και η οικονομική κρίση περιορίζουν τη δυνατότητα των κυβερνητικών υπηρεσιών να ενισχύσουν τις δομές και το ανθρώπινο δυναμικό. Η εργοδότηση περισσότερων νοσηλευτών και μαιών από μόνη της, δεν αποτελεί πανάκεια. Επιβάλλεται βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και εξασφάλιση όλου του αναγκαίου υλικοτεχνικού και τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας της φροντίδας υγείας.

Κάλυψη και προβολή της εναρκτήριας τελετής του Συνεδρίου μπορεί να γίνει από τα ΜΜΕ την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ώρα 09:00»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











282