Στην Ολομέλεια για ψήφιση η αναστολή εφαρμογής του νόμου για στελέχωση κλινικών με μαίες για 1 χρόνο


Προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, η αναστολή εφαρμογής του περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (Έλεγχος Ίδρυσης και Λειτουργίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμου του 2016 για ακόμη ένα χρόνο, σε σχέση με την στελέχωση των ιδιωτικών μαιευτηρίων-γυναικολογικών μονάδων με μαίες, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Υγείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, η Επιτροπή Υγείας της Βουλής συνήλθε εκτάκτως, αφού η προηγούμενη αναστολή εφαρμογής του νόμου, επίσης για ένα χρόνο, έληγε τέλος του 2016. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Αντρέας Ξενοφώντος στη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Υγείας, ο αριθμός μαιών που έχει αποφοιτήσει από τη μαιευτική και είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ιδιωτικών μαιευτηρίων.

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2016, υπάρχουν 17 απόφοιτοι μαιευτικής που έχουν εγγραφεί στο μητρώο και έχουν άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος, ενώ άλλα 17 άτομα έχουν αποφοιτήσει αλλά δεν έχουν εγγραφεί. Από την άλλη πλευρά, οι παρούσες ανάγκες, σύμφωνα με τον κ Ξενοφώντος, για στελέχωση με μαίες/μαιευτές είναι 73 άτομα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ Ξενοφώντος, μέχρι το τέλος του 2017, θα έχουν αποφοιτήσει συνολικά 41 μαίες/μαιευτές που μαζί με τα 17 άτομα που δεν εργοδοτήθηκαν ως μαίες/μαιευτές και τα 17 άτομα που δεν έχουν εγγραφεί ακόμη, προκύπτουν 76 άτομα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











333