Στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού την Πέμπτη η ΠΑΣΥΔΥ για τα νομοσχέδια ΓΕΣΥ- αυτονόμησης


Τις πολλές διαφωνίες του προσωπικού των κρατικών νοσηλευτηρίων ως προς το περιεχόμενο των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, επιβεβαίωσε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκου Χατζηπέτρου. Όπως πληροφορείται το ygeia-news, ο κ. Χατζηπέτρου, αφού ενημέρωσε το προσωπικό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μέχρι σήμερα η συντεχνία με στόχο τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, εξέφρασε με τη σειρά του τη δυσφορία του για τον τρόπο χειρισμού του όλου ζητήματος από πλευράς Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε, έκδηλος υπήρξε ο προβληματισμός των εργαζομένων με φόντο την επόμενη μέρα της έγκρισης των νομοσχεδίων. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα νομοσχέδια δεν έχουν ακόμη δοθεί επισήμως στην ΠΑΣΥΔΥ, η συντεχνία θα αναμένει να τοποθετηθεί δημοσίως όταν, ακριβώς, θα τα έχει ενώπιον της και επισήμως. Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, οπόταν και κλήθηκε να παρευρεθεί σε συνάντηση στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού(ΜΕΠ), ενώ στη συνέχεια θα ενημερώσει όλους τους επηρεαζόμενους Κλάδους της.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρία το Δ.Σ. του Κλάδου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών και Πυρηνικής Ιατρικής(ΠΑΣΥΔΥ), το οποίο προέβη σε ανασκόπηση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Μιλώντας στο ygeia-news, o Γενικός Σύμβουλος ΠΑΣΥΔΥ του Κλάδου, Πιερής Οικονόμου, ανέφερε πως υπήρξε προκαταρκτική μελέτη των ανεπίσημων προσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση. «Εκ πρώτης όψεως, υπάρχουν πολλά άρθρα με τα οποία διαφωνούμε. Θα κωδικοποιήσουμε τις θέσεις μας και θα τις δώσουμε στη συντεχνία, η οποία θα έχει συνάντηση την Πέμπτη στην ΜΕΠ για να τις επιδοθούν τα προσχέδια των νομοσχεδίων», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Στο μεταξύ, κοινή συνάντηση όλων των φορέων νοσηλευτικής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων με στόχο το συντονισμό των κινήσεων τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











269