Στην επιστήμονα του ΙΝΓΚ, Κυριακή Μιχαηλίδου το βραβείο Νέου Ερευνητή 2018


Η μεταδιδακτορική ερευνήτρια Δρ Κυριακή Μιχαηλίδου του Τμήματος Ηλεκτρονικού Μικροσκοπίου/Μοριακής Παθολογίας και της Σχολής Μοριακής Ιατρικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου απέσπασε το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Νέος Ερευνητής» 2018 στη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής», του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας για το ερευνητικό της έργο στη γενετική επιδημιολογία του καρκίνου του μαστού.

Το ερευνητικό έργο της δρος Μιχαηλίδου περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό εργασιών, όπως τη μεγαλύτερη γονιδιακή μελέτη καρκίνου του μαστού στον κόσμο, καθώς και διεθνείς συνεργασίες. Για το έργο της υπήρξαν δημοσιεύσεις σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά με μεγάλη απήχηση στην διεθνή επιστημονική κοινότητα. Σημαντικές ανακαλύψεις της έρευνας της αποτελούν γονιδιακοί δείκτες οι οποίοι επηρεάζουν την προδιάθεση για τον καρκίνο του μαστού. Τα αποτελέσματα της έρευνάς της μπορούν να αξιοποιηθούν για την έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του μαστού.

Με τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το βραβείο θα συνεχίσει την έρευνά της με σκοπό την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων σε ένα στοχευμένο σύστημα προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του μαστού. Συγκεκριμένα, ο επόμενος στόχος είναι η ανάπτυξη μοντέλου, το οποίο να εκτιμά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το βραβείο επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και της ΟΕΒ. Η αναγνώριση των νέων επιστημόνων μας μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους αφού αποτελούν τη νέα γενιά και συνεχιστές του έργου του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου. Επιτυχίες σαν κι αυτές, επιβεβαιώνουν το κύρος και το επιστημονικό επίπεδο των νέων ερευνητών και επιστημόνων μας που τους περιβάλλει το πάθος και η αφοσίωση για αυτό που κάνουν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











762