Στέλλα Μισιαούλη: «H δημόσια υγεία νοσεί»


H βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη ανέφερε σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι «η δημόσια υγεία νοσεί, το πεπαλαιωμένο σύστημα υγείας καταρρέει και δυστυχώς περάσαμε ακόμη μια χρονιά, χωρίς οι κυβερνώντες να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία».

Όπως είπε, «μόλις στο 6,9% ανέρχεται το ποσοστό δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 για την υγεία, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 15,8%».

Στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, η κα Μισιαούλη επικεντρώθηκε στα θέματα υγείας και ειδικότερα στο Γε.ΣΥ, αναφέροντας πως «παρότι όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ του μονοασφαλιστικού Γε.ΣΥ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν τοποθετείται ξεκάθαρα μέχρι σήμερα. Ποιο Γε.ΣΥ θέλει ο Δημοκρατικός Συναγερμός; Θέλει ένα μονοασφαλιστικό, καθολικό, κοινωνικά δίκαιο σύστημα υγείας, ή ένα πολυασφαλιστικό Γε.ΣΥ με αποτέλεσμα το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα υγείας, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες;». Απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ανέφερε πως «στα λόγια είσαστε πολύ καλοί κ. Αβέρωφ, όπως φάνηκε στην ομιλία σας χθες. Στις πράξεις όμως;».
Επίσης, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υγείας Δρα Παμπορίδη είπε πως «το ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να αποδεχτεί το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας μέσω ενός πολυασφαλιστικού Γε.ΣΥ που εδώ και 3 χρόνια, αυτή η Κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει, παρόλες τις συστάσεις και τις μελέτες των εμπειρογνωμόνων που η ίδια έχει εργοδοτήσει, και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στη λειτουργία του Γε.ΣΥ όπως έχει συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έχει ψηφιστεί από το σύνολο τω κομμάτων στη Βουλή». «Δείξετε επιτέλους την πολιτική σας βούληση και δώστε αυτό που δικαιούνται οι συμπολίτες μας», κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











391