Στ.Στεφάνου: Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση την ευθύνη της για να λυθούν τα προβλήματα της Υγείας


«Ο Υπουργός Υγείας σήμερα σε δηλώσεις του έχει αναφερθεί στην ανάγκη όπως ο τομέας της Υγείας μείνει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς συμφωνούμε, αλλά αυτή η έκκληση και αναφορά του Υπουργού δεν αφορά το ΑΚΕΛ». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματς Στέφανος Στεφάνου και προσθέτει:

«Ας απευθυνθεί ο Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα. Είναι εξαιτίας των δικών τους σκοπιμοτήτων και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων που προκλήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Είναι οι παλινωδίες και οι διάφορες αποφάσεις που κατά καιρούς πήρε αυτά τα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση που προκάλεσαν μεγάλη καθυστέρηση στο ΓΕΣΥ.

Να θυμίσω ότι από το μονοασφαλιστικό που είχε συμφωνηθεί πήγαν στο πολυασφαλιστικό. Να υπενθυμίσω τις βαρύγδουπες δηλώσεις για το mini-ΓΕΣΥ, καθώς επίσης και την αλλαγή δύο Υπουργών Υγείας. Σήμερα βρισκόμαστε στον τρίτο. Άρα μακριά από εμάς οι εκκλήσεις για τις σκοπιμότητες.

Επαναλαμβάνω ο Υπουργός Υγείας ας απευθυνθεί στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα και ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση την ευθύνη της για να επιλυθούν τα πολλαπλά και τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας και ειδικά τα δημόσια νοσοκομεία.

Και το λέω τούτο γιατί όποτε γίνει κριτική στην κυβέρνηση για να την αποφύγουν, θυμούνται τους προηγούμενους κυβερνώντες. Βρισκόμαστε πλέον στον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησης του τόπου. Του χρόνου έχουμε Προεδρικές Εκλογές. Η επίκληση και μόνο στους προηγούμενους κυβερνώντες από μέρους των σημερινών κυβερνώντων, κατά την άποψη μας αναδεικνύει και αποκαλύπτει τη γύμνια της πολιτικής τους και την ανικανότητα τους να χειριστούν τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν στην Κύπρο. Είτε στον τομέα της Υγείας, είτε στον τομέα της Οικονομίας, είτε στον τομέα της Κοινωνίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην κοινωνική ανισότητα. Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες συμπολίτες μας δυσπραγούν. Οι κυβερνώντες φαίνεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξιδανικεύουν εικόνες και να προγραμματίζουν τις επόμενες εκλογές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











283