Στ. Κυριακίδου: Θυμίζουν άσυλο και όχι θεραπευτικό κέντρο οι συνθήκες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας


Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αθαλάσσας καταγράφει σε δήλωσή της η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, υπενθυμίζοντας πως το θέμα ενεγράφη από την ίδια και συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας.

Όπως σημειώνει η κ. Κυριακίδου, παρά τα συνεχή βελτιωτικά έργα για συντήρηση του κτιρίου, οι θάλαμοι παραμένουν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση και δεν συνάδουν με τις σημερινές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου. «Οι σημερινές συνθήκες θυμίζουν άσυλο και όχι θεραπευτικό κέντρο, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης και του προσωπικού, ενώ είναι δυστυχές το γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια δεν υπάρχει κονδύλι στους ετήσιους προϋπολογισμούς για ανέγερση νέου κτιρίου», επισημαίνει.

Όπως αναφέρει η κ. Κυριακίδου, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που τιμάται στις 10 Οκτωβρίου και που φέτος είναι αφιερωμένη στην αξιοπρέπεια των ψυχικά πασχόντων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με συνοδεία βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχουν προγραμματισμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αντιπροέδρου-βουλευτού του ΔΗΣΥ, Στέλλας Κυριακίδου: «Σε σχέση με τις χθεσινές(σ.σ. την Τετάρτη) δηλώσεις του Δ.Σ. του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ, η κα Κυριακίδου τονίζει ότι το θέμα της ακαταλληλότητας του κτιρίου του Νοσοκομείου Αθαλάσσας έχει απασχολήσει και την ίδια προσωπικά, η οποία στις 5 Μαρτίου 2015 προέβη σε εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, το θέμα ενεγράφη με τίτλο ‘’Η ανάγκη ανέγερσης νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας’’ και συζητήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. Κατά τη συζήτηση του θέματος η κα Κυριακίδου επεσήμανε ότι το νοσοκομείο Αθαλάσσας κτίστηκε τη δεκαετία του 1960 και έκτοτε, παρά τα συνεχή βελτιωτικά έργα για συντήρηση του κτιρίου, οι θάλαμοι παραμένουν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση και δεν συνάδουν με τις σημερινές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου. Επίσης, ανέφερε ότι οι σημερινές συνθήκες θυμίζουν άσυλο και όχι θεραπευτικό κέντρο, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης και του προσωπικού, ενώ είναι δυστυχές το γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια δεν υπάρχει κονδύλι στους ετήσιους προϋπολογισμούς για ανέγερση νέου κτιρίου.

Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που τιμάται στις 10 Οκτωβρίου και που φέτος είναι αφιερωμένη στην αξιοπρέπεια των ψυχικά πασχόντων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κος Αβέρωφ Νεοφύτου με συνοδεία βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχουν προγραμματισμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.»

Διαβάστε εδώ: «Όραμά μας η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου για τη νοσηλεία των ατόμων με ψυχικές διαταραχές»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











471