Στ. Κυριακίδου: Εκσυγχρονισμός Νομοθεσιών σύμφωνα με Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ


Με ανακοίνωσή της η κ Στέλλα Κυριακίδου, Βουλευτής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι συζητήθηκαν την Τετάρτη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής οι τρεις προτάσεις νόμου που τροποποιούν α) τον Περί Ποινικού Κώδικα Νόμο, β) τον Περί της Πρόληψης της Βίας στην Οικογένεια και την Προστασία των Θυμάτων Νόμο και γ) τον Περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμο.

Η κυρία Στέλλα Κυριακίδου προχώρησε στην ετοιμασία των τριών προτάσεων νόμου ώστε να απαλειφθούν απηρχαιωμένες αναφορές που σύμφωνα με την ίδια, παραβιάζουν τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Συγκεκριμένα, σκοπείται η διαγραφή των φράσεων «γυναίκας ηλίθιας ή μειωμένου νοητικού» και «άτομο ηλίθιο ή μειωμένου νοητικού» και η αντικατάστασή τους με τις φράσεις «γυναίκας με νοητική ή/ και ψυχική αναπηρία» και «άτομο με νοητική ή/ και ψυχική αναπηρία».

Κατά τη συζήτηση οι προτάσεις νόμου έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από όλα τα μέλη της Επιτροπής, αναμένοντας παράλληλα κάποιες διευκρινίσεις για τον ορισμό σε ψυχικά πάσχοντες.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
125