Σωτήρης Κούμας: Τα δημόσιων νοσηλευτήρια παραμένουν υποστελεχωμένα σε γιατρούς


Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δηλώνει το Ygeia-News ότι πολλές κλινικές/ τμήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων παραμένουν υποστελεχωμένα και ζητά τη λήψη ριζικών μετρα για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναφέρει:

«Η ΠΑΣΥΚΙ με στοιχεία θεωρεί ότι ατ στοιχεία που δόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Διάσκεψη Τύπου για το θέμα της στελέχωσης σε γιατρούς, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι γιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς.

Η ΠΑΣΥΚΙ είναι έτοιμη να παραθέσει δικά της στοιχεία σχετικά με τη στελέχωση αριθμού κλινικών/τμημάτων που έχουν προκύψει μετά από αφυπηρετήσεις και μεταθέσεις γιατρών, οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι έχει προταθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες διορισμός δερματολόγου στο Τμήμα Α΄ Βοηθειών. Οι αρμόδιες αρχές δηλώσουν την ανάγκη ύπαρξης εξειδικευμένων κριτηρίων πρόσληψης σε τέτοια τμήματα, θέση με την οποία η ΠΑΣΥΚΙ συμφωνεί.

Με την ευκαιρία της χθεσινής μέρας του προγράμματος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου λέμε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι υποστελεχωμένα σε γαστρεντερολόγους, με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να ξεπερνά τον ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή τμήματα πρώτης γραμμής, (Παθολογικό, Γυναικολογικό και Χειρουργικό) παραμένουν υποστελεχωμένα και οι γιατροί οδηγούνται σε εξουθένωση. Ως εκ τούτου, καλούμε το αρμόδιο υπουργείο στα πλαίσια του διαλόγου να εξεύρει άμεσα ριζικές και μόνιμες λύσεις, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασθενών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











812