Σωτ. Κούμας: Προκαλεί αγανάκτηση η μη έγκριση από το Υπουργικό του νομοσχεδίου για τους αορίστου


Δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ δρ Σωτήρης Κούμας με δήλωσή του στο Ygeia News, λόγω της μη έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο, του νομοσχεδίου για την μετατροπή του καθεστώτος εργοδότησης των εκτάκτων και συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου:

Αναφέρει στη δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ:

«Δυστυχώς, οι φόβοι και οι ανησυχίες μας, βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών, επιβεβαιώνονται αφού φαίνεται ότι δεν εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την μετατροπή των εκτάκτων και συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Η εξέλιξη αυτή μας λυπεί ιδιαίτερα, μας προκαλεί αγανάκτηση και μας αναγκάζει να εκφράσουμε την απαρέσκειά μας για τους χειρισμούς της κυβερνητικής πλευράς.

Στην παρούσα φάση θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο στόχος της έγκαιρης συζήτησης και έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου και η επακόλουθη έγκαιρη προώθηση του στη Βουλή για συζήτηση πριν από τέλος της θητείας της παρούσας θητείας του Σώματος, δεν ήταν μόνο δικός μας, αλλά και της κυβερνητικής πλευράς.

Θεωρούμε ότι ακόμη υπάρχει δυνατότητα διευθέτησης του μέγιστου αυτού προβλήματος που δημιουργείται. Καλούμε την κυβερνητική πλευρά όπως εξεύρει και εφαρμόσει τους μηχανισμούς εκείνους που θα επιλύσουν το πρόβλημα αποδεικνύοντας έτσι ότι ενδιαφέρεται να επιλύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τους έκτακτους και τους συμβασιούχους.

Επειδή η λογική του κατεπείγοντος ως διαδικασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν προωθούνται μέτρα εναντίον των εργαζομένων, όπως η ποινικοποίηση των απεργιών, αλλά και όταν πρέπει να παραχωρούνται αυτονόητα δικαιώματα στους εργαζομένους, το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314