Σκηνικό εμφυλίου πολέμου στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες- Στα δύο οι φαρμακοποιοί του Δημοσίου


Σκηνικό εμφυλίου πολέμου έχει στηθεί εδώ και αρκετό καιρό στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, με τις δύο συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους να βρίσκονται στα… μαχαίρια.

Συγκεκριμένα, περίπου πέντε μήνες μετά την επεισοδιακή έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κλάδου Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ, η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για αποχώρηση ηγετικών μέχρι τότε μελών του Κλάδου και δημιουργία στη συνέχεια νέας συντεχνίας (ΠΑΣΥΚΥΦΑ), οι σχέσεις των εμπλεκομένων μερών όχι μόνο δεν έχουν εξομαλυνθεί, αντιθέτως φαίνεται να επιδεινώνονται. Αποτέλεσμα τούτου, αλλά και ενδεικτική της όλης κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζομένους στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες(τις ηγεσίες τους κατ’ ακρίβεια), είναι η εντελώς ξεχωριστή πορεία που ακολουθούν Κλάδος Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ και Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Φαρμακοποιών(ΠΑΣΥΚΥΦΑ), τόσο σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση αιτημάτων του Κλάδου των κυβερνητικών φαρμακοποιών όσο και σε σχέση με την επερχόμενη αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΣΥΚΥΦΑ, αποφάσισε το περασμένο Σάββατο τη διενέργεια στάσης εργασίας την προσεχή Τετάρτη 1η Ιουλίου. Η απάντηση από τον Κλάδο Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών ΠΑΣΥΔΥ(ΚΥΦΥ) ήρθε την περασμένη Τρίτη, με ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως η εξαγγελθείσα στάση εργασίας της ΠΑΣΥΚΥΦΑ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και τονίζοντας πως όλοι οι υπάλληλοι που ανήκουν στον ΚΥΦΥ της ΠΑΣΥΔΥ δεν θα απεργήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, δεν είναι λίγες οι φορές που οι δύο συντεχνίες των κυβερνητικών φαρμακοποιών διασταύρωσαν δημόσια τα ξίφη τους με ανακοινώσεις τις οποίες εξέδωσαν, ενώ την ίδια ώρα καλά κρατούν οι ανοικτοί λογαριασμοί ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου και τον Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Λούη Παναγή...

Διαβάστε εδώ: Λούης Παναγή: Παρευρέθηκα στη Συνέλευση των φαρμακοποιών επειδή προσκλήθηκα για να τους ενημερώσω




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











384