Σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας και του κοινωνικού περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση του Πάρκινσον


Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια πολίτες ζουν με Πάρκινσον στην Ευρώπη, ενώ ο αριθμός αυτός προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το 2030, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκης σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας Πάρκινσον(11 Απριλίου).

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, η νόσος Πάρκινσον είναι η δεύτερη συχνότερα εμφανιζόμενη νευροεκφυλιστική νόσος (η πρώτη είναι η νόσος Αλτσχάιμερ). Η νόσος αφορά στον εγκέφαλο, έχει επίδραση στο σώμα και αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Πάνω από 1,2 εκατομμύρια συνάνθρωποι μας ζουν με Πάρκινσον στην Ευρώπη, ενώ ο αριθμός αυτός προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το 2030. Η συγκεκριμένη νόσος δεν έχει θεραπεία. Παρόλο που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυνατότητες διαχείρισης για αρκετές πτυχές της νόσου, δεν είναι εντούτοις προσβάσιμες σε όλους τους ασθενείς ένεκα της δυσκολίας κυρίως στην κινητικότητα τους, η οποία τους αναγκάζει σε περιορισμό στο σπίτι, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, και στην ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τη νόσο, κρατικές υπηρεσίες, κοινωνικά ιατρεία, σύλλογοι πασχόντων από τη νόσο και εθελοντικές οργανώσεις θα πρέπει να συνεργάζονται, ώστε να προσφέρονται τα μέγιστα στους πάσχοντες συμπολίτες μας. Στον αγώνα για αντιμετώπιση της νόσου σημαντικός είναι και ο ρόλος της οικογένειας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται άοκνα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πάσχοντες της πατρίδας μας και στις οικογένειές τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











358