ΣΦΕΚ: Προσπάθεια επίρριψης ευθυνών σε απλούς λειτουργούς των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών


Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου(ΣΦΕΚ), ανακοινώνει ότι έχει παραδώσει στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, αριθμό φαρμακευτικών σκευασμάτων που εισάγει η ίδια εταιρεία και παρουσιάζουν ελλείψεις και παρατυπίες στην σήμανση και τις συσκευασίες τους.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΦΕΚ, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσφορία για την προσπάθεια, που όπως πληροφορείται, επιχειρείται από κάποιους να αποδοθεί η ευθύνη για την παράνομη ενέργεια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών να επιτρέψουν σε αριθμό φαρμακευτικών σκευασμάτων με παρατυπίες στη σήμανση, να περάσουν στα κρατικά φαρμακεία σε απλούς λειτουργούς του Τμήματος.

Αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση: «Ο ΣΦΕΚ, διερωτάται πώς είναι δυνατόν, οι παρανομίες που έχουν εντοπιστεί, και όπως πληροφορούμαστε ο αριθμός των φαρμάκων που τις παρουσιάζουν δεν δικαιολογεί το ανθρώπινο λάθος, να ανήκουν μόνο σε μια εταιρεία;

*Γιατί τα σκευάσματα μιας εταιρείας να τυγχάνουν αυτής της μεταχείρισης;

*Ποιος είναι ο ρόλος της Διεύθυνσης των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών;

Με όλα αυτά πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η διεύθυνση των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, είναι τουλάχιστον ανεπαρκής.

Επίσης, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, έχουν εξαγγείλει ότι θα προβαίνουν από τώρα και στο εξής σε αυστηρότερους ελέγχους.

Εμείς, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η αυστηρότητα δεν θα εξαντλείται επιλεκτικά.

Ως Σύνδεσμος έχουμε καταγγείλει την παρανομία και αναμένουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών που παραπέμπει σε εκδικητική και ανάρμοστη συμπεριφορά από πλευράς κάποιων, θα τύχει της άμεσης επέμβασης του υπουργού Υγείας. Προσπάθεια όλων είναι και πρέπει να είναι η πάταξη της διαφθοράς της διαπλοκής και ταυτόχρονα το κράτος να είναι συμπαραστάτης αυτών των προσπαθειών. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται σε ένα μεμονωμένο λειτουργό που παρέλαβε μη νομότυπο φαρμακευτικό προϊόν στις δημόσιες αποθήκες. Το πρόβλημα είναι γενικευμένο και βαθύτερο και πρέπει να ελεγχθεί η Διεύθυνση, που είτε είναι ανεπαρκής είτε κάνει εσκεμμένες διακρίσεις.

Θέλουμε τέλος να επισημάνουμε το γεγονός ότι μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δεδομένα αδειοδότησης των εταιρειών που είναι φυλαγμένα στους σκληρούς δίσκους των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Πώς μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας πιθανής παραποίησης των δεδομένων με σκοπό την συγκάλυψη του σκανδάλου;»

Διαβάστε εδώ: Υπ. Υγείας: Καταγγελίες για την εφαρμογή της νομοθεσίας επί συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











351