ΣΦΕΚ: Μόνο με την εφαρμογή ΓΕΣΥ θα υπάρξει ισονομία και καθολικότητα στον τομέα της Υγείας


Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ), με ανακοίνωσή του χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ομόφωνη ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων των νομοσχέδιων για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

H ανακοίνωση του ΣΦΕΚ συνεχίζει:

«Ο ΣΦΕΚ εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, τον Υπουργό Υγείας κ. Γ. Παμπορίδη αλλά και τα κόμματα για τη συλλογικότητα, υπευθυνότητα και επίδειξη εθνικού καθήκοντος, γιατί το ΓΕΣΥ είναι ένα απαραίτητο κοινωνικό επίτευγμα.

Ο ΣΦΕΚ, εδώ και δεκαετίες, συμμετέχει και στηρίζει ανεπιφύλακτα την εφαρμογή ΓΕΣΥ γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει ισονομία και καθολικότητα στον τομέα της Υγείας.

Ο ΣΦΕΚ, ένας από τους κυριότερους εκφραστές της διάθεσης φαρμάκων στην Κύπρο, διαβεβαιώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τον Οργανισμό Ασφάλειας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας, ώστε οι ασθενείς να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα φάρμακα και όλες τις θεραπευτικές αγωγές, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα.

Θα πρέπει επίσης να αναγνωρίζεται το δικαίωμα του θεράποντος γιατρού να συνταγογραφεί τα φάρμακα που θεωρεί καταλληλότερα για την θεραπεία του ασθενούς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











356