ΣΕΣΙΚ: «Μεγάλη ανησυχία για τον φόρτο εργασίας μέχρι την πλήρη εφαρμογή του Γε.ΣΥ»


Ο Σύνδεσμος Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας στη Βουλή, αλλά και οι μετέπειτα δηλώσεις του, δείχνουν ότι έχει κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στον τόπο μας.

Όπως αναφέρει «προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν το Γε.ΣΥ για να επιλυθούν. Καθολική κάλυψη, αγορά υπηρεσιών στοχευμένα και βάσει κατευθυντηρίων οδηγιών, αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, είναι σίγουρα κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε το ίδιο δραστικές και άμεσης εφαρμογής να είναι και οι λύσεις που θα δοθούν στα χρονίζοντα εργασιακά προβλήματα των λειτουργών υγείας».

«Ο Σύνδεσμος διατυπώνει τη μεγάλη του ανησυχία», όπως αναφέρει, «για το μίνι-ΓεΣΥ, τον αυξημένο φόρτο εργασίας που θα αντιμετωπίσουμε μέχρι την πλήρη εφαρμογή του Γε.ΣΥ και την απουσία οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση περιστατικών στα ήδη βαρυφορτωμένα δημόσια νοσηλευτήρια».

Ακόμη ο Σύνδεσμος αναφέρεται «στη χορήγηση συμβολαίων στους εκτάκτους γιατρούς, οι οποίοι υπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εδώ και χρόνια προς όφελος του κράτους» και υπογραμμίζει πως «κάτι τέτοιο μπορεί να συζητηθεί μόνο αν υπάρξει εξίσωση όλων των γιατρών, σε θέματα άδειας, εκπαίδευσης, αξιολόγησης, προαγωγών, αμοιβών και εργασιακής ασφάλειας».

«Αναμένουμε», καταλήγει, «λεπτομερή ενημέρωση για τις προτάσεις του Υπουργού και ευελπιστούμε να έχουμε σύντομα το προσχέδιο του νομοσχεδίου, το οποίο ελπίζουμε να έχει καλύτερη τύχη από αυτήν που είχε αντίστοιχο προσχέδιο πέρσι το καλοκαίρι».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











251