Σεμινάριο για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διοργανώνει το Υπ. Υγείας


Ολοήμερο σεμινάριο με θέμα «Η αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κύπρο: Το πορτογαλικό μοντέλο», διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014. Το σεμινάριο εμπίπτει στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας που το Υπουργείο λαμβάνει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην πορεία για εξορθολογισμό του συστήματος υγείας της Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η διάχυση της πληροφόρησης αναφορικά με τη μεταρρύθμιση και την εισαγωγή βέλτιστων πρακτικών στο θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ομιλητής στο σεμινάριο θα είναι ο κ. Alexandre Lourenco, πρώην Διευθυντής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας, με εμπειρία στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας, κυρίως της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης της ποιότητας.

Ο κ. Lourenco είναι σήμερα ερευνητής στο Nova Healthcare Initiative, Nova School of Business and Economics, στην Πορτογαλία.

Κατά τις εργασίες του σεμιναρίου, ο κ. Lourenco θα παρουσιάσει τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Πορτογαλία, καθώς και το σύστημα αποζημίωσης των Γενικών Ιατρών με τη χρήση δεικτών μέτρησης της απόδοσης (key performance indicators).

Το σεμινάριο θα χαιρετίσει ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής και σε αυτό θα συμμετάσχουν Διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, γιατροί, και λειτουργοί από διάφορα Τμήματα του Υπουργείου, των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Θα συμμετάσχουν, επίσης, εκπρόσωποι άλλων φορέων, όπως ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ο Παγκύπριος Σύλλογος Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ιατρικές και Νοσηλευτικές σχολές και άλλοι.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











246